Uulun uusi vuosi on alkanut ahkerasti keikkaillen. Liikkuva kulttuurikeskus kiertää alkuvuodesta mm. Lapissa, Konnevedellä, Savitaipaleella, Vaasassa, Raahessa ja Pirkanmaalla.

Uulun ja Täti Taikakynän yhteisesitys nähdään Pirkkasten kiertävänä esityksenä Pirkanmaan eri kunnissa. Pirkkasten teemana on tänä vuonna Meidän tulevaisuus. Teemalla kannustetaan pohtimaan tulevaisuuteen liittyviä asioita yhdessä lasten kanssa. Tulevaisuutta voi mietiskellä ja maalailla esimerkiksi Täti Taikakynän ja Kulttuuriosuuskunta Uulun kiertävässä esityksessä Luonnonlapset. Esiintyjät kiertävät Pirkanmaan kuntia helmikuun ajan.

Ohjelma: https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/lapsille/lasten-pirkkaset.html

Tammi-helmikuussa valmistuu myös uusi monitaiteinen konsertti Sotkan munasta maailmaMonitaiteisessa esityksessä sukelletaan runolaulun ja Kalevalan maailmaan. Lauletut runot heräävät kuvina elämään lavalla esityksen aikana tehdyllä live-piirustuksella. Kuvataiteilijan lavalla tekemä kuvitus heijastetaan videotykin kautta suurelle valkokankaalle. Esityksessä yhdistyvät vanhat runolaulutekstit ja Itämeren alueen musiikki uuteen esitystapaan. Musiikissa perinnesoitinten soitto yhdistyy looper-efektien käyttöön ja kuvituksessa käytetään apuna monenlaista tekniikkaa. Ensiesitys on Kalevalan päivänä 28.2. klo 16.30 Tampereen taidemuseossa ja esitys nähdään keväällä 4.4. myös Tampereen Taidemuseossa. Esitykset liittyvät Joseph Alasen näyttelyyn, johon Uulu myös toteuttaa TAITE:n musiikki- ja soitinrakennustyöpajoja maaliskuun aikana Tampereen kouluissa. Maaliskuussa toteutetaan myös Nokian kulttuurikasvatusohjelman työpajat kaikille Nokian viidesluokkalaisille.