Tervetuloa käyttämään Uulun digipalveluita!

Uulu kuuluu! Silloinkin kun elämme poikkeusaikoja, jolloin livekonsertit ovat tauolla. Tältä sivuilta löytyy muskareita, konsertteja, työpajoja ja erilaista materiaalia kotona ja kouluissa tehtäväksi. Osa digitaalisista palveluistamme on avoimia ja käytössä ilmaiseksi kaikille, osa tilattavissa maksua vastaan.

Uulu on avannut oman mesenaattikampanjan 13.5.2020, jossa työtämme voi tukea ostamalla mm. fanikuvia, soittimia ja tilauskonsertteja/työpajoja niin live- kuin digimuodossa. Osoitteesta https://mesenaatti.me/1633/korona-aid-uulu-kuuluu/ voi muiden tukimuotojen ohessa löytää vaikka lapselle, ystävälle tai karanteenioloissa olevalle ikäihmiselle aineettoman syntymäpäivälahjan.

Ilmaiset muskarit ja konsertit

Muskarit perheen pienimmilleLapset Etnosoissa

Uulun muskarituokiossa opetellaan lauluja ja leikkejä, joita voi tehdä kotona 0–5-vuotiaiden kanssa. Kesto 30 min.

Tuotanto: Kulttuuriosuuskunta Uulu ja Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Linkit videoihin

MUSKARI  1

MUSKARI  2

Muskari perheen pienimmille

Uulun muskarituokiossa opetellaan lauluja ja leikkejä, joita lapset vanhemmat voivat tehdä kotona yhdessä. Kesto 30 min.
Tuotanto: Kulttuuriosuuskunta Uulu ja Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Linkki videoon

YHDESSÄ!

Vauvaperheiden oma setti!

Uulun muusikot ja sosiaalisen sirkuksen ammattilaiset laittoivat hynttyyt yhteen ja tekivät konsertin, jossa vauva ja vauvan lähipiiri (vanhemmat, sisarukset, kummit, mummit ja muut tärkeät ihmiset) saavat tehdä ja olla yhdessä!

Matkalla karhun syntymäpäiväjuhlille pääsee niin soittamaan, laulamaan, liikkumaan kuin kokeilemaan sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. Ei vaadi ennakko-osaamista, mukaan voi tulla jo ihan pienenkin vauvan kanssa. Yhdessä olemme kaikki enemmän!

Kesto: 35 minuuttia

Linkki videoon

Katso Yhdessä! konsertti

LENTÄVÄN KALAKUKON KYYDISSÄ

Uulun toiminnallisessa tarinakonsertissa lapset pääsevät Lentävä kalakukko -laulun viemänä lupsakan konduktöörin mukaan aikamatkalle Suomen historiaan. Konduktööri on työskennellyt vuosikymmeniä junassa, ja hän on matkoillaan tavannut paljon laulajia ja soittajia eri puolilta Suomea. Esityksessä kuullaan esimerkiksi Teppana Jäniksestä, joka soitti ihmiset hurmokseen kanteleellaan sekä vienankarjalaisesta runonlaulajasta Marina Takalosta, joka johdattaa lapset Kalevalan laulettuihin tarinoihin. Yleisö pääsee esityksessä mukaan laulamaan ja kuulemaan laulettuja tarinoita menneistä ajoista ja tanssimaan poloneesia Kauppias Sahlgrenin juhlissa. Lentävän kalakukon kyydissä -konsertti on tarkoitettu päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille.

Kesto: 37 minuuttia

Linkki videoon

Katso Lentävän kalakukon kyydissä konsertti

Loruillen, liikkuen, laulaen -työpaja

Työpaja on suunnattu 0–6kk ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Työpajasta saa vinkkejä siitä, kuinka vauvan kanssa kommunikointiin ja vauvan hoitamiseen voi saada paljon apua lauluista, loruista ja leikeistä. Laulu tai loru on hyvä apuväline vauvan hoidossa, koska laulu ja liike rauhoittaa ja viihdyttää levotonta vauvaa. Lapsen kielitaito alkaa kehittyä jo syntymän jälkeen ja laulu ja loru ovatkin hyvä tuki myös kielen kehitykselle. Leikkimällä ja liikuttelemalla vauvaa puolestaan tuetaan vauvan motorista kehitystä ja autetaan vauvaa oppimaan hahmottamaan oma vartalonsa.

Tuotanto: Kulttuuriosuuskunta Uulu ja Lastenkulttuurikeskus Rulla

Kesto: 30 min.

Linkki videoon

LLL-työpaja 29.4.2020: https://video.ibm.com/recorded/126537128

Kalevalaa kuvitellen museokierros ja musiikkityöpaja

Kalevalaa kuvitellen -työpajakokonaisuuteen kuuluu opastettu museokierros Joseph Alasen näyttelyyn Tampereen taidemuseoon. Joseph Alanen oli pirkanmaalainen taiteilija, joka kuoli vuonna 1920 espanjantautiin. Hänen tunnetuimmat työnsä kuvasivat kansalliseepostamme ja niihin oli saatu inspiraatiota Kalevalan maailmasta ja vanhasta suomalaisesta perinteestä. Museokierroksen lisäksi voit osallistua etänä museokeskus Vapriikissa kuvattuun työpajaan, joka soveltuu parhaiten 6–9-vuotiaille. Musiikkityöpajassa tutustutaan vanhaan suomalaiseen musiikkiin, erityisesti runolauluun ja perinnesoittimiin.  Kalevalan tarinat ovat myös laulettuja tarinoita, ja työpajassa kuullaan lyhyt versio Kalevalan ensimmäisestä runosta laulettuna. Lisäksi harjoitellaan itse tekemään runoa kalevalamitan innoittamana. Tutustumme muinaissuomalaisiin soittimiin, kuten kanteleeseen, jouhikkoon, pärrään sekä erilaisiin paimenhuiluihin ja -torviin. Sekä kierros että työpaja ovat Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten työpajoja.

Kesto: museokierros 20 minuuttia, musiikkityöpaja 40 min

Linkit videoihin

LINKKI MUSEOKIERROKSEEN

LINKKI MUSIIKKITYÖPAJAAN

Musamestarit-työpajavideot ikäihmisille