Aiemmat työpajat

Aiemmin ohjelmistossa olleita työpajoja on mahdollista tilata erikseen sovittaessa. Hinnat sovitaan tapauskohtaisesti (kuvauksissa vanhat hinnat). Toteutamme myös tilaajan tarpeisiin räätälöityjä työpajakokonaisuuksia. Kysy lisää:

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi
tai Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi

Sarjat
Suomi
Maailma
Tanssi
Muut

TYÖPAJASARJAT:

Soiva Maailma

Soiva Maailma on 5-7-vuotiaille suunnattu työpajasarja, johon kuuluu 7×45 min pajat (tai vaihtoehtoisesti vapaavalintaiset 4 pajakokonaisuutta + pakollinen maailmatonttu2Lönnrotin matkassa-paja). Valittavia pajavaihtoehtoja ovat:
-Kurkistus Afrikkaan (Kenian ja Tansanian masait)
-Yah tah hey! (Pohjois-Amerikan alkuperäiskansa)
-Jään keskellä (Grönlannin alkuperäiskansa)
-Simpukankuoria ja nenähuiluja (Uuden-Seelannin ja Uuden-Kaledonian alkuperäiskansat)
-Laulettu maailma (Australian alkuperäiskansa)
-Karhu ja kehärumpu (hantit Siperian Ob-joelta)
Soiva Maailma toteutetaan niin, että sama lapsiryhmä pääsee kaikkiin pajoihin, jolloin he saavat jatkuvuuden lisäksi myös mielenkiintoisen kosketuksen hyvin monen eri kansan musiikkiin.

Värit

Yli 5-vuotiaille. Max 20 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 85 € + alv 24 % / paja

Väripajoissa tutustutaan Aija Leinosen (Tuletar Oy) kehittelemään, värien kautta tehtävään tunneilmaisumetodiin. Uulun pajoissa Aijan väreihin liittämät hahmot matkaavat aina tietyn väriseen maahan, jonka musiikkiin lähdetään tutustumaan. Väripajat rakennetaan aina tilaajan toiveiden mukaisesti.

Tilaajan puolelta cd-soitin sekä tila, jossa on tilaa liikkua ja jonka pystyy tarvittaessa saamaan melko hiljaiseksi.

Luonnollinen perinteensiirto

Tämän projektin suhteen ota yhteys suoraan Henna Leisiöön, henna (at) uulu.fi tai p. 044 5245693.

Kulttuuriosuuskunta Uulu jatkaa läänintaiteilija Leisiön aloittamaa Luonnollinen perinteensiirto -projektia Tampereella Villilän päiväkodin kahden esikoululaisryhmän ja näiden ”kummimummien” kanssa. Projektissa molemmilla esikouluryhmillä on kaksi omaa kummimummia, jotka vierailevat päiväkodilla kerran kolmessa viikossa tai sopimuksen mukaan. Mummit kertovat lapsille omasta lapsuusajastaan, opettavat leikkejä, lauluja ja tarinoita. Mukana on aina myös musiikkiohjaaja, joka suunnittelee ja järjestää tapaamiset. Ohjaajan avulla myös tutustutaan soittimiin, lauluun ja tanssiin. Projekti on siirrettävissä mihin tahansa muuhunkin päiväkotiin. Uulun konsultointia ja ohjaajaa hyödyntävät maksavat tapaamiskerroista normaalin pajataksan 85 € + alv 24 % + matkat.

SUOMALAINEN MUSIIKKIKULTTUURI:

Rapapallit ja ihme pillit

Nelivuotiaista aikuisiin! Max 30 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat.

Kuka ihme on keksinyt että suomalainen kansanmusiikki on tylsää? Ei ainakaan soitinpöytäAkaakukaan, joka on koittanut puhkua ääntä mänkeristä, pärisyttää lepenelautaa, helistää rapapallia tai taikoa ääniä jouhikosta! Suomalaisen muinaismusiikin perussoittimet ovat kiehtovia ja hämmästyttävän monipuolisia. Metsän tuntu ja monenlaiset rakennustekniikat aukeavat myös pajassa olijoille. Suomalaisen ei tarvitse etsiä eksotiikkaa kaukaa, se aukeaa ihan kotiovelta, omasta historiasta.

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös lasten keskittymistä.

Joulukokonaisuudet

Uulun joulun ajan kokonaisuudet voi tilata joko työpajana tai konserttina. Työpajaan mahtuu 30 lasta, yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv+ matkat. Konserttiin mahtuu max. 60 lasta, kaksi esiintyjää, hinta 300-400 € + matkat (konsertin alv 0%). Molempien vaihtoehtojen kesto on 45 min.

1) Mistä tuntee joulun?

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan Hertta-hiireen, joka asuu maalaistalon lattialautojen alla.  Kesällä syntynyt pieni hiiri ihmettelee mikä on joulu, ja lähtee kyselemään pihan eläimiltä ja muilta asukkailta vastauksia. Tuleekohan se joulu junalla vai autolla ja mitä muuta siihen liittyy? Jokaiseen kysymykseen liittyy tuttu joululaulu, jota säestetään sekä tutuilla että maailmalta tuoduilla perinnesoittimilla.

2) Joulupukin taikarumpu

Joulupukin taikarumpu -kokonaisuudessa matkustetaan Egyptistä Turkin kautta Intiaan. Tarina kertoo nuoresta joulupukista, joka seikkailumatkoillaan törmää kolmeen itämaan tietäjään. Nämä tarvitsevat pukin taikarummun apua päästäkseen kotiin. Mitä tehdä vaikkapa silloin, kun intialainen tietäjä menee solmuun joogatessaan?  Tässä tarinakonsertissa lapset pääsevät tutustumaan aasialaisiin ja Arabimaiden rytmeihin ja musiikkiin ja löytävät matkalta muun muassa selityksen jouluisten mausteiden alkuperään.

3) Joulupukki ja kadonnut kartta

Aina kaikki ei mene niinkuin Strömsöössä, ei edes Korvatunturilla. Sinä vuonna kun Petteri-poro sairastuu kamalaan nuhaan ja tontut unohtavat raapia ruosteen pois reen jalaksista, sattuu muutakin mullistavaa. Tällä kertaa joulupukki kadottaa karttansa ja lahjalistansa tuulen mukaan, ja siitä vasta soppa syntyy! Kokonaisuudessa soitetaan äänimaisemia tarinan mukana kotoisilla suomalaisilla perinnesoittimilla ja joudutaan myös ketjutanssin pyörteisiin kera harmaan saunatontun.

Väkevä väki

Yli 10-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %. Sopii myös puhtaasti aikuisryhmälle.

Tapiolassa-pajan “aikuisversio” tutustuttaa osallistujansa muinaissuomalaiseen metsämytologiaan ja sen kiehtoviin asukkaisiin. Näkin jouhikon tahtiin kehtaa tanssia vanhempikin, eikä metsän kuninkaasta tiedä aikuinenkaan: liekö hän tänään paikalla karhuna vai ihmisenä? Itse tehty metsäimprovisaatio kruunaa kokonaisuuden!

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös lasten keskittymistä. Paja on mahdollista toteuttaa myös ulkona metsässä!

Tapiolassa

Yli 3-vuotiaille. Ryhmään mahtuu max 40 osallistujaa. 1 ohjaaja, kesto 45 minuuttia.  Hinta 10Uulu-140 € + alv+ matkat.

Metsämusiikin työpaja on täynnä taikaa! Tapion tantereille kuljetaan hentojen metsänhenkien, veden asukkaiden, iloisten menninkäisten ja salaperäisten maahisten avulla.   Metsänjumalaa ei ole helppoa tavata: tarvitaan kutsuhuutoja, laululoitsuja, apua eläimiltä ja lukemattomilta metsän antimista tehdyiltä soittimilta! Paja etenee tarinan avulla esitellen osallistujille palan muinaissuomalaista maailmaa, jossa väki voitiin kesyttää ja onni taata vain musiikin avulla. Lepy lehto, kostu korpi, taivu ainoinen Tapio…

Tilaksi sopii päiväkodin sali tai luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja. Paja on mahdollista toteuttaa myös ulkona metsässä!

Uulu-9Sarvisuunnistus

Sopii vauvoista vaareihin. Erityisesti suosittelemme tätä leirikouluohjelmaksi! Max 50 osaanottajaa, kesto sopimuksen mukaan 1-3 tuntia. Yhdestä kolmeen ohjaajaa, hinta 100-600 € + alv 24 %. Toteutetaan vain metsässä.

Oletko koskaan kuunnellut kuinka laajalle sarven ääni kuuluu? Tässä pajassa sen viimeistään oppii! Osallistujat saavat ensin sovitun mittaisen luennon muinaissuomalaisista soittimista hauskan kokeiluosuuden kera. Sitten lähdetään ryhmissä metsään kokeilemaan sarvien ikiaikaista ääntä ja sen kantamaa. Eri puolelta metsää lähtevät joukkueet etsivät toisensa sarvilla soitettujen merkkiäänten perusteella -mikä ei muuten olekaan helppoa, sillä kaiku kiertää metsässä uskomattomia reittejä… Kaikista hauskinta sarvisuunnistus on ilta- tai aamuyöstä, jolloin näköaisti ei ole häiritsemässä korvien työtä! Tröööööööt ja tuuuuuuut!

Tilaajan puolelta paikka työpajalle sekä suunnistamiseen soveltuva metsä 🙂

IMG_5623Paimenessa

Paimenessa-työpaja sopii 5-100-vuotiaille ja on muokattavissa ikäryhmän mukaan. Mukaan mahtuu max 30 osaanottajaa. Yksi ohjaaja, kesto 60 min, hinta 100 € + alv 24 %. Pajaan voi liittää myös erillisen soitinrakennusosuuden, jossa tehdään joku ryhmän motoriikkaan soveltuva paimensoitin.

Tässä työpajassa perehdytään nimenomaan paimenien soittimiin niin Suomessa, Karjalassa kuin Inkerissäkin. Jaa tylsää? No ei. Nimittäin jos et tiedä mikä on lötkö tai mistä valmistetaan lävikkö, missäpäin on soitettu tottoa ja missä trubaa, on paimentiedoissa selvästi vielä parannettavaa. Pajan aikana selviää myös mm se, miksi soittimia säilytettiin ojassa, millä soittimilla on karkoitettu susia ja millä välitetty paimenkavereille viestejä. Soitinten kokeiluun on runsaasti aikaa, ja pajan päätteeksi myös päästää harjoittelemaan kyylausta. Truuuuuuiii, tulkaa kottiin!

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja. Tässä kyseisessä pajassa tilan suuri kaiku on haittatekijä, soitinkokeiluosuus saa nimittäin aikaan valtaisan metelin. Emme siis halua jumppasaliin!

Joulupukki ja kadonnut kartta

Kaikille yli 3-vuotiaille. Työpajana max 30 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 23 % + matkat. Interaktiivisena konserttina max 80 osallistujaa, hinta 300 € (alv 0 %)+ matkat.

jouhikko

Aina ei joulun tulokaan suju helposti! Eräänä vuonna ensin sairastuivat porot ja sitten pukin lähtiessä jakamaan lahjoja tuulenpuuska otti ja pihisti lahjalistan ja kartan -ja siitäkös hupaisa soppa syntyi! Tarinan edetessä lapset pääsevät tutustumaan suomalaisiin perinnesoittimiin ja myös kokeilemaan niitä -ja ties vaikka jouduttaisiin rekipolskankin pyörteisiin kera harmaan, iloisen saunatontun?

Tilaksi sopii luokkahuone tai päiväkodin sali. Lattialle toivotaan tuolien ja penkkien sijasta mattoja/tyynyjä istuimiksi, sillä pajassa on soitinkokeiluja ja liikepätkiä joissa tuolit ovat vain tiellä.

uulu-1890Kanteleen kaverit

Nelivuotiaista aikuisiin! Max 30 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat.

Kansallissoittimemme kantele on aika kansainvälinen kaveri! Sillä on serkkuja ja pikkuserkkuja ja kummin kaimoja ympäri maailmaa. Tässä pajassa tutustutaan kanteleen sukulaissoittimiin joita löytyy paljon etenkin Aasian alueelta. Erilaiset lautasitrat soivat kaikki omalla tavallaan, osa palikoilla naputellen ja osa kieliä näppäämällä. Jokaista soitinta pääsee pajan kanteleradalla kokeilemaan ja lopuksi tehdään iso orkesteri sekä kanteleista että sen kavereista!

Tilaksi sopii luokkahuone tai jumppasalin puolikas. Olemme mielummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös keskittymistä. Mikäli tilaajalla on omia kanteleita, otamme mielellämme myös niitä mukaan työpajaan!

uulu kännyköit'Kännyköitä ja karjankutsuja

Yli 3-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %.

Tämä työpaja on täynnä elämää! Musiikki kommunikaation välineenä voi kuulostaa tylsältä, mutta sen testaus ei sitä ole! Pajassa käydään lävitse mm. paimenten, metsästäjien ja tietäjien soittimet, huudellaan karjaa kotiin ja poistetaan yskä laulamalla loitsua. Niin, mitäs luulette, oliko 1500 vuotta sitten olemassa kännyköitä…?

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja.

uulu kehtolauluKehtolaulupajat ja -konsertit

Pajat: max. 30 osallistujaa (vauva+vanhempi). Kesto 45 min, yksi ohjaaja, 100 € + alv 24 %. Konsertit: kesto 45 min, max 100 osallistujaa, kaksi soittajaa, 460 € (alv 0%) + matkat.

Uulun kehtolaulukonserteissa ja työpajoissa sukelletaan kalevalaisten kehtolaulujen maailmaan. Konsertit ja pajat ovat tarkoitettu vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Konserteissa päästään kuulemaan vähemmän tunnettuja kalevalaisia kehtolauluja, joita säestetään perinteisillä suomalaisilla soittimilla, kanteleella, jouhikolla, kehärummulla ja munniharpulla. Lauluja kuvitetaan pienillä koreografisilla elementeillä. Kehtolaulutyöpajoihin voi myös osallistua koko perhe. Tarkoituksena on opetella kehtolauluja, joita vanhemmat voivat sitten myöhemmin käyttää nukuttaessaan lastaan. Työpajoissa opetellaan myös tekemään omia sanoja kalevalamittaan ja näin jokainen voi sanoittaa laulun omalle lapselleen.
Tilaajan puolelta työpajoihin tarvitaan tila, jossa keskittyminen on helppoa. Tila on siis saatava rauhoitettua mm. läpikululta. Konsertteihin tarvitaan sali ja sinne kuuntelijoille mielummin istumatyynyt/patjat kuin tuoleja ja penkkejä.
strong id=”luonnottarentarina”>Luonnottaren tarina

Sibelius-aiheinen sävellystyöpaja kouluikäisille, vaativuustasoa muokataan ryhmän mukaan. Yksi ohjaaja, kesto 60 min, hinta 100€ +alv +matkat.

Tässä pajassa tutustutaan Sibeliuksen Luonnottareen, teokseen jossa sopraano ja sinfoniaorkesteri kertovat ikivanhalla runokielellä kuinka maailma sai alkunsa. Mistä näissä sanoissa lopulta on kyse ja miltä ne kuulostivat vaikkapa kuuluisan runolaulaja Larin Parasken esittäminä? Pajassa keskitytään maailman syntytarinaan sekä kuunnellen että itse laulaen ja tehdään Uulun eksoottisilla soittimilla oma äänimaisemasävellys laulun pohjalle. Paja ei vaadi mitään ennakko-osaamista.

/>Hyppivät sadepisarat

Sibelius-aiheinen sävellystyöpaja 3–7-vuotiaille. Yksi ohjaaja, kesto 45 min, hinta 100€ +alv +matkat.

Säveltäminen ei ole vain aikuisten, asiaa opiskelleiden oikeus! Itse Sibeliuskin aloitti uransa lapsena Sadepisaroita-teoksellaan, johon tässä työpajassa tutustutaankin käyttämällä hyväksi rytmiikkaa ja tansanilaisia ilimba-soittimia. Lisäksi 3–7-vuotiaat pääsevät kokeilemaan Uulun hyppysävellystekniikkaa ja luomaan oman teoksensa, jonka aihepiiri valitaan Sibeliuksen paljon käyttämien luontoaiheiden pohjalta.

MAAILMAN MUSIIKKIKULTTUURIT:

Agip ja taivaallinen palatsi

Kesto 60 min, kaksi ohjaajaa, hinta 200 € + alv 24% + matkat. Suositusikä 3-8 vuotta, mukaan
mahtuu noin 40 osallistujaa.

Silmäpuolen Agip-kerjäläisen kertoma tarina Taivaallisesta palatsista johdattaa kuulijansa huimalle
matkalle muinaiseen Persiaan. Myrskyn, taikuuden, loiston ja ahneuden siivittämä tarina tulee
samalla esitelleeksi tyypillisiä alueen soittimia, kuten sehtar-luutun, kamache-viulun, ney-huilun
ja lukuisia rumpuja. Matkan aikana opitaan myös rytmejä ja laulu. Timantteja säihkyvässä salissa
päästään jopa tanssimaan! Se, miksi kuninkaasta tuli kerjäläinen selviää vasta ihan tarinan lopussa…

Tilaksi sopii luokkahuone tai päiväkodin sali. Lattialle toivotaan tuolien ja penkkien sijasta mattoja/tyynyjä istuimiksi, sillä pajassa on soitinkokeiluja ja liikepätkiä joissa tuolit ovat vain tiellä.

Tansanialaisen musiikin ja tanssin paja

Suositusikä yli 3 vuotta. Noin 40 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaajaa, hinta 100 € + alv 24 % + matkat. IMG_5056

Pajassa tutustutaan traditionaaliseen tansanialaiseen musiikkiin ja tanssiin. Perinteinen ngoma-musiikki koostuu rummutuksesta, laulusta ja tanssista. Pajassa opetellaan alkeita kaikista näistä osa-alueista käymällä läpi juhlissa esitettyjä ngoma-kappaleita. Paja on muokattavissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja siihen voi liittää myös luento-osuuden. Myös pajan kesto voidaan määritellä tilaajan toiveiden mukaisesti. Paja voidaan pitää kaikille yli kolmevuotiaille, pajan rakenne määräytyy ikäryhmän mukaan.

Opetustilan pitää olla tarpeeksi iso, jotta ryhmä mahtuu tanssimaan. Tuolit ja penkit ovat tässä kokonaisuudessa vain tiellä.

Afrikan kulttuurialueen paja

Yli 5-vuotiaille. Noin 40 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %. Uulu-11

Afrikka – wau!! Ei se olekaan maa, vaan siinä on monta maata… eikä joka paikassa soiteta vain djembe-rumpua vaan on myös monenlaista muuta. Itärännikolta opetellaan ngoman soittoa, sormipianoiden kilkuttelua ja hauska laulu Ally-tädistä. Lännessä tulevat vastaan mm. yksikieliset viulut ja sarvelliset sabar-rummut. Ja keskellä Afrikkaa, sademetsän sydämessä, pygmiheimo soittaa viestejä rakorummulla. Paja avaa laajan Afrikan eri osa-alueita esittelemällä yleisimmät soittimet sekä perusasiat laulusta ja tanssista. Twende!!


Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös lasten keskittymistä.

Luolamusiikkia

Yli 3-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat. 

Arkaainen (muinainen) musiikki ja maailman vanhimmat soittimet eivät ole pölyisiä, vaan arvoituksellisia ja hauskoja tutkittavia! Pajassa käydään kartan avulla lävitse eri maanosien vanhimpia soittimia, joita kaikki saavat kokeilla. Vastaan tulee mm. näkinkenkätrumpetti, parra3_0551_nettilinnunluinen huilu, ikivanhat sarvet, kumisevat rummut, yidaki ja suhistuspuu. Pajassa keksitään kuinka tanssitaan karhua kehärummun säestyksellä ja opitaan kuinka soi ikivanha pentatoninen laulu. Ai tylsää? Ei ikinä! Tätä pajaa suositellaan erityisesti lukioryhmille, joille historian opinnot antavat hyvän pohjan, sekä maahanmuuttajaryhmille, koska kielimuuri ei ole kovin korkea. Toisaalta aivan yhtä hyvin pärjäävät 3-4-vuotiaat vain ihmettelemällä sitä mistä kaikista aineista voi soittimia tehdä!

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös lasten huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä.

Tirakita – ihmeellinen Intia

Suositusikä yli 8-vuotiaat. Noin 40 osallistujaa, kesto 45-90 min. Hinnat riippuen ryhmän koosta ja kestosta 100-300 € + Alv 24 % + matkat.

  TirakitaPerehdytetään ryhmä pohjoisintialaiseen taidemusiikkiin, sen kulttuuriin ja historiaan. Uulumaiseen tapaan aihetta esitellään soittimien sekä erilaisten harjoitusten avulla. Tutuksi tulevat mm. shenai, bansuri, sarangi, sitar, tablat ja monet muut instrumentit. Lisäksi kokeillaan intialaisten rytmien tekemistä niin käsillä, sanoilla kuin jaloillakin, opetellaan laulu ja mietitään intialaisen taidemusiikin monimutkaista teoriaa. Saakohan kafi-ragaa soittaa aamulla, illalla vai kenties vain yöllä? Ja kuinka tanssitaan sana tirakita?

Tilaajan puolelta hankittava soittoa varten matto, jonka päällä sitarinsoittaja istuu. Tilaksi sopii luokkahuone josta pulpetit on siirretty sivuille. Jos luokassa on videotykki käytämme sitä mielellämme.

Jään keskellä

Yli 3-vuotiaille. Max 30 lasta, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat. 263_6

Jään kansa löytyy Grönlannista ja Alaskasta: inuiitit, jotka eurooppalaiset tuntevat myös  eskimoiden nimellä. Pajassa tutustutaan inuiittien elämään tarinoiden avulla, opetellaan laulu, metsästetään tanssien ja perehdytään hauskan kuuloiseen kurkkulaulutekniikkaan. Tunnin aikana osallistujat oppivat myös muun muassa sen, kuinka ratkaistaan musiikin avulla mojovia riitoja!

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai päiväkodin sali.

Laulettu maailma – matka Australian alkuperäiskansan luo

Yli 5-vuotiaille. Max 25 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %. + matkat. Pajassa täytyy pystyä ymmärtämään joitain aikakäsitteitä, joten sitä ei suositella alle 5-vuotiaille. yidakikuva

Tässä pajassa keskitytään kansaan, jonka perinteisen uskonnon mukaan maailma on luotu laulamalla. Australian aboriginaalien vanha kulttuuri on pysynyt elävänä tuhansia vuosia musiikin avulla. Suhistuspuu, yidaki, mago ja rytmikapulat tulevat osallistujille tutuiksi kokeilun kautta. Eläinhahmoisten esi-isän tarinat kertovat jotain tästä vanhasta tavasta ajatella ja elää. Musiikin kautta hallittavissa oleva maailma on mystinen ja lumoava kokonaisuus, jossa kaikki liittyy kaikkeen.

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai päiväkodin sali.

Yah tah hey – Pohjois-Amerikan aluperäiskansa

Suositusikä 4-vuotiaista ylöspäin. Noin 40 osallistujaa, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100€ + alv 24 % + matkat.

Turkoosipaltsi2Kehärumpu, laulut, nahka- ja sarvihelistimet, monenlaiset huilut ja jättimäinen tanssirumpuovat olleet ja ovat osin edelleenkin Pohjois-Amerikan alkuperäiskansan perinnemusiikin tukirankana. Yah tah hey- pajassa lapset saavat kokeiltavakseen aitoja intiaanisoittimia, oppivat pätkän laulua ja tanssia ja kuulevat tarinoita. Monetstrereotypiat hälvenevät kun tilalle tulee myös oikeaa tietoa. Siis keillä niitä sulkapäähineitä ja toteemipaaluja olikaan? Ja kuka asui tiipiissä?

Tilaksi sopii luokkahuone tai päiväkodin sali. Lattialle toivotaan tuolien ja penkkien sijasta mattoja/tyynyjä istuimiksi, sillä pajassa on soitinkokeiluja ja liikepätkiä joissa tuolit ovat vain tiellä. CD-soitin tarvitaan.

Kolme kurkistusta

Yli 8-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 90 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 250 € + alv 24 %.

Kolme Kurkistusta-paja esittelee lyhyesti puolentoista tunnin aikana 3 eri kulttuuria. Pajassa ehditään keskittyä vaan kunkin kansan muutamaan pääasiaan, mutta kyllästyminen ei ainakaan pääse yllättämään! Mukana on aitouulumaiseen tapaan soitinkokeiluosuus, liikeosuus, rytmiharjoituksia ja joku laulu -mikä missäkin kulttuurissa on tärkeintä. Tilaaja voi itse valita haluamansa kulttuurit pajaa tilatessaan. Hyviä aihekokonaisuuksia ovat esim. Pohjoinen Henkäys (P-Am intiaanit, hantit, inuiitit tai muinainen Suomi) tai Etelän Auringossa (Afrikka, Oseania, E-Am sambakulttuuri). Tätä pajaformaattia on hyödynnetty runsaasti mm. erilaisilla musiikkifestivaaleilla ja tapahtumissa.

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös lasten huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä

Maailman katolla

Suositusikä yli 8 vuotta. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %. Mukaan mahtuu noin 40 osaanottajaa.

Maailman katolta näkyy kauas! Tiibetin kuuluisa ylänköalue lumoaa jakkeineen ja lumileopardeineen, mutta niin lumoaa myös paikallinen musiikki. Pajassa osallistujat tutustuvat mm. soivien kulhojen perinteeseen, resitaatioon, dranyen-luuttuun, piwang-viuluun, kang-ling-torveen ja huiluihin. Pajassa esitellään myös omituiset pitkähihaiset paidat. Miksi, se selviää kyllä…

Tilaksi sopii luokkahuone jossa pulpetit on työnnetty sivulle ja tuolit asetettu puolikaareen.

Musiikki kommunikaationa

Yli 7-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %.

Kommunikaatiopajan Maailma-versiossa tutustutaan viestintäperinteeseen muilla mailla vierahilla. Musiikki ei ollut alkujaan taidetta tai viihdettä vaan nimenomaan kommunikaatiota. Ääniä on tehty lähinnä siksi että niille on ollut tarvetta. Miten ja miksi rummulla on lähetetty viestejä? Minne kuuluvat simpukankuoritorvet? Onko linnunluinen huilu pyhä vai tavallinen soitin? Paja sisältää runsaasti hauskoja kokeiluja sekä ääniesimerkkejä.

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja.

Sambaa, vuoristoa ja sademetsää – Värikäs Etelä-Amerikka

Yli 5-vuotiaille. Max 25 lasta, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %.

Etelä-Amerikassa riittää tutkittavaa! Pajassa kurkistetaan välähdyksenomaisesti kolmeen erilaiseen alueen musiikkikulttuuriin: käydään vuoristossa kuuntelemassa inkojen perillisten huiluja ja rumpuja, kurkistetaan varovasti Venezuelan sademetsiin ja päädytään jokisuistoon iloisiin sambakarnevaaleihin. Soittoa, laulua ja tanssia riittää!

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös lasten keskittymistä.

Karhu ja kehärumpu – välähdys Siperian hanteilta

Yli 5-vuotiaille. Max 25 lasta, kesto 45 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat. iisakujep

Kehärumpu kumisee edelleen Siperian kansojen pääsoittimena: kunnioitettu karhu ja rituaalit sen ympärillä vaalivat pitkään alueen musiikkiperinnettä. Sukulaisillamme, obinugrilaisilla hanteilla on ollut karhujuhlassaan myös muita mielenkiintoisia soittimia ja upeita tarinoita, joita pajassa kuullaan. Kurkiharppu, nares-juh, tumran ja itse rumpu vievät osallistujat kauas sen kansan pariin, joka katsoo olevansa metsässä “sisällä”, ei suinkaan “ulkona”. Tervetuloa matkalle!

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai päiväkodin sali. CD-soitin tarvitaan.

Keisari Xun ja maalatut kasvot

Tokaluokkalaisille ja siitä ylöspäin eläkeläisille asti suunnattu Kiina-kokonaisuus, kesto 60 min. Runkoa sovelletaan ikäryhmän mukaan. Yksi ohjaaja, hinta 100€ + alv 24 % + matkat. Mukaan mahtuu max 30 osaanottajaa.

Kiehtova Kiina näyttäytyy keisarien, keisarinnojen ja hautalöytöjen ajoista nykyisen Peking-oopperan värikylläiseen maailmaan asti! Tunnissa ehditään katsoa kuvia, kuunnella näytteitä, tanssia ja laulaa, ja mikä parasta, myös kokeilla millainen ääni lähtee esimerkiksi sellaisista soittimista kuin xun tai tanggu. Kiina-ilmiö ei ainakaan musiikillisesti ole laisinkaan turha juttu, vaan siihen saattaa jopa jäädä koukkuun…

Tilaksi sopii luokkahuone jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös keskittymistä.

Leikkivoimaa!

Suositellaan 5-12-vuotiaille ja aikuisille (yli 20v). Ryhmään mahtuu max 30 osaanottajaa. Kesto 60 minuuttia, 2 ohjaajaa, hinta 180 € + alv 24 %.

Leikkivoimaa löytyy joka puolelta maailmaa! Hilpeä työpaja vie osallistujat leikkimään eri puolille palloamme -muun muassa Tansaniaan, jossa leijona ajaa takaa kylän lapsia… Perinneleikeissä on tietysti olennainen osuus myös musiikilla: matkalla tavataan kaikenlaisia soittimia, jotka omituisesta ulkonäöstään huolimatta päästävät kiintoisia ääniä. Trööööööööt! Työpajan leikit ja niiden mukana kohdealueet vaihtelevat osaanottajien ikäjakauman mukaan.

Tilaksi sopii parhaiten jumppasalin puolikas, koska muutamat leikit vaativat paljon tilaa. Paja on mahdollista toteuttaa myös ulkona!

Poika, joka nauroi unissaan

Suositusikä yli 3-vuotiaille. Noin 50 osallistujaa, kesto 60 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 200 € + alv 24 %.

Tässä työpajassa matkataan Tiibetin vuorille ihmettelemään miksi ihmeessä Gyal-aphin-poika nauroi unissaan. Tarina kuljettaa osallistujat Tiibetin maisemiin kokeilemaan tiibetiläisiä soittimia ja tanssia. Pajassa harjoitellaan myös oman äänen käyttöä ja tutustutaan Tiibetin uskontoon ja uskomuksiin. Lisäksi tavataan pitkäkätinen, isokorvainen ja suurisuinen mies, jotka kaikki osoittautuvat verrattoman avuliaiksi tyypeiksi!

Tilaksi sopii luokkahuone tai päiväkodin sali. Lattialle toivotaan tuolien ja penkkien sijasta mattoja/tyynyjä istuimiksi, sillä pajassa on soitinkokeiluja ja liikepätkiä joissa tuolit ovat vain tiellä.

Kumma kurpitsa

Yli 4-vuotiaille. Max 25 lasta, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %.

Tässä erilainen ja mukaansatempaava vaihtoehto iloisenkarmivaan halloween-meininkiin! Kumma Kurpitsa-pajassa tutustutaan kurpitsaan soittimena: maailma on täynnä erilaisia kieli- puhallin-ja rytmisoittimia joiden pääraaka-aine on kurpitsa. Kiinalaisen hulusin, hawajilaisen hula ipun, intialaisen sitarin ja monen muun kurpitsapohjaisen soittimen parissa ei käy aika pitkäksi! Kokeiluosuuden jälkeen tehdään kurpitsasoittimilla myös oma halloween-biisi, jossa kummitukset saavat lepatella ja möröt pistää jalalla koreasti. Uskallatko kokeilla?

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös lasten huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä.

Kuuden maqamin maa

Kesto 60 min, yksi ohjaaja, hinta 100e + alv 24% + matkat. Suositusikä yli 7-vuotta. Mukaan
mahtuu noin 40 osallistujaa.

Keski-Aasian vuoristoseudulla sijaitsevan Tadzikistanin musiikki on kiehtovaa ja mielenkiintosta.
Klassinen 6 maqamin eli asteikon/moodin muodostama musiikki sekä eri alueiden kansanmusiikki
avautuvat 60 minuutin aikana rytmien, laulun, ääniesimerkkien sekä kuvien kautta. Lisäksi tietysti
kokeillaan soittimia, kuten ghijak-viulua, daf-rumpua tai dutar-luuttua, joista lähteekin varsin
metkoja saundimaailmoja. Salom!

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone josta pulpetit on työnnetty sivulle ja tuolit asetettu puolikaareen.

Dastgahin lumoissa

Suositusikä yli 7-vuotta. Max 30 osallistujaa, kesto 60 min. Kaksi ohjaaja, hinta 180 € + alv 24 %.

Iran on upea yhdistelmä eri kulttuureja, eri musiikin muotoja ja eri soittimia. Tässä pajassa keskitytään iranilaiseen taidemusiikkiin, jonka peruskäsitteitä ovat dastgah ja radif. Mitä ne sitten tarkoittavat, selviää pajan aikana, samoin kuin se kummasta päästä soitetaan tar-luuttua ja miten monta kieltä on kanteleen sukuisessa santurissa. Kansanmusiikkiin törmätään iloisissa tanssiaisissa ja jokainen pääsee myös kokeilemaan siipiään lauluharjoitusten ja soitinkokeilujen kanssa!

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja.

Rytmireilaaja

Tämän kokonaisuuden voi toteuttaa kaiken ikäisten kanssa! Max 40 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 % + matkat.

uulurytmireilaaja

Rytmireilaaja starttaa tutkimaan maailman eri rumpuja, helistimiä ja rytmillisiä koukeroita! Pajassa päästään tutustumaan erilaisiin rumpuihin, niiden rakennusmateriaaleihin, soittotekniikoihin sekä tapoihin tuottaa rytmiä. Soitinkokeilut ovat toki olennainen osa pajaa, mutta rytmiä tehdään myös jaloilla, käsillä ja sanoilla. Samalla selviää mm. se, mitä hyötyä mahtaa olla siitä että käden saa mahtumaan tablak-rummun sisään, tai se, miten onttoa tukkia on käytetty puhelimen korvikkeena. Haloo ja paukuti pauk!

Tilaksi sopii luokkahuone josta pulpetit on siivottu pois tai pinottu luokan sivuille, ja tuolit asetettu puolikaareen. CD-soitin tarvitaan.

karnevaalikuninkaatKarnevaalikuninkaat pulkkamäessä

Yli 3-vuotiaille. Max 30 lasta, kesto 45-60 min, yksi ohjaaja hinta 100 € + alv 24 % ja matkat.

Kevättalvi on karnevaalien ja mäenlaskun aikaa! Eri puolilla maailmaa vietetään karnevaaleja: Mardi Grassia New Orleansissa, sambakarnevaaleja Brasiliassa, Venetsiassa naamiokarnevaaleja ja Meksikossa paljon erilaisia kaupunkikarnevaaleja. Suomessa karnevaalipäivänä puolestaan vietetään laskiaista. Monessa maailman kolkassa pukeudutaan sulkiin, helmiin tai naamioihin ja juhlitaan karnevaalia laulaen, tanssien ja soittaen. Suomessa taas laskiainen on mäenlaskemisen aikaa, mutta silläkin on aikaisemmin ollut tärkeä merkitys vuodenkierrossa. Mistä kaikesta näissä kevättalven juhlissa on kysymys? Tässä työpajassa tutustutaan erilaisiin karnevaaliperinteisiin tanssien ja laulaen, karnevaalihengessä!

lastenoikeuksien
Lasten oikeuksien työpaja
uulu-2326

Ikäsuositus yli 4 vuotta. Mukaan mahtuu max 30 lasta, yksi ohjaaja, kesto 45 min, hinta 100e+alv+matkat

Tässä työpajassa juhlitaan Lasten oikeuksien julistusta! Uulumaiseen tapaan eri oikeuksia voidaan käydä läpi myös musiikin kautta. Oikeus koulunkäyntiin, sairaanhoitoon, ruokaan ja juomaan tai vaikkapa omaan perheeseen tutustuttaa ryhmän eri maiden lauluihin, tansseihin, rytmeihin ja erilaisiin soittimiin. Tässä pajassa kaikilla on erityisen suuri oikeus päästä kokeilemaan jokaista soittopeliä ihan itse!

Karhu ja kehärumpu

Obinugrilaiset hantit, sukulaiskansamme, elää Siperiassa Ob-joen rantamilla. Lapset soittavat kujepiaKunnioitettu karhu ja sen ympärille rakentuneet seremoniat ovat pitäneet pystyssä rikasta kulttuuria ja upeita tarinoita maailman synnystä ja sen järjestämisestä ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi. Tässä pajassa tutustutaan kansaan, joka on metsässä “sisällä”, ei suinkaan “ulkona”, ja jonka musiikissa soivat kiehtovat muun muassa kanteleen ja munniharpun sukulaiset. Ja tietysti kehärumpu.

Info:

Paja sopii kakille yli 3-vuotialle. Kesto 45 min, yksi ohjaaja, hinta 100e+matkat+alv24%. Tilaksi sopii luokkahuone ilman pulpetteja tai päiväkodin sali.

Sauhuava soitto

Intiaan sijoittuva tarina kertoo keisari Akbarin hovimuusikko Tanse- nista, joka sai hurjaksi tehtäväkseen soittaa Dipakin, tulen ragan. Kärähtääkö Tansenin tukka vai ei? Osallistujat pääsevät laulamaan, tanssimaan, tekemään rytmiä ja kokeilemaan erilaisia intialaisia soittimia – ja puhaltamaan liekkejä sammuksiin! Tylsyys ei taatusti

pääse yllättämään tässä musiikkiseikkailussa!

info

Satuseikkailut soveltuvat parhaiten 0-7 vuotiaille. Seikkalemaan mahtuu mukaan maksimissaan 35 lasta. Hinta on 100 euroa + alv + matkat.

TANSSIPAJAT:

Tansanialaisen musiikin ja tanssin paja

Suositusikä yli 3 vuotta. Noin 40 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaajaa, hinta 100 € + alv 24 %.

Pajassa tutustutaan traditionaaliseen tansanialaiseen musiikkiin ja tanssiin. Perinteinen ngoma-musiikki koostuu rummutuksesta, laulusta ja tanssista. Pajassa opetellaan alkeita kaikista näistä osa-alueista käymällä läpi juhlissa esitettyjä ngoma-kappaleita. Paja on muokattavissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja siihen voi liittää myös luento-osuuden. Myös pajan kesto voidaan määritellä tilaajan toiveiden mukaisesti. Paja voidaan pitää kaikille yli kolmevuotiaille, pajan rakenne määräytyy ikäryhmän mukaan.

Opetustilan pitää olla tarpeeksi iso, jotta ryhmä mahtuu tanssimaan. Tuolit ja penkit ovat tässä kokonaisuudessa vain tiellä.

Afrikan kulttuurialueen paja

Yli 5-vuotiaille. Noin 40 osallistujaa, kesto 60 min. Yksi ohjaaja, hinta 100 € + alv 24 %.

Afrikka – wau!! Ei se olekaan maa, vaan siinä on monta maata… eikä joka paikassa soiteta vain djembe-rumpua vaan on myös monenlaista muuta. Itärännikolta opetellaan ngoman soittoa, sormipianoiden kilkuttelua ja hauska laulu Ally-tädistä. Lännessä tulevat vastaan mm. yksikieliset viulut ja sarvelliset sabar-rummut. Ja keskellä Afrikkaa, sademetsän sydämessä, pygmiheimo soittaa viestejä rakorummulla. Paja avaa laajan Afrikan eri osa-alueita esittelemällä yleisimmät soittimet sekä perusasiat laulusta ja tanssista. Twende!!

Tilaajan puolelta hankittava cd-soitin, joka soittaa myös poltettuja levyjä. Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja täten myös lasten keskittymistä.

Etnojumppa

Osallistujien määrä riippuu tilasta ja ikäryhmästä, sovitaan erikseen. Kesto sopimuksen mukaan. Yksi ohjaaja, hinta 85 eurosta ylöspäin + alv 10 %.

Tanssillista liikuntaa latinalaisen Amerikan ja afrikkalaisen musiikin tahtiin. Tarkoituksena on saada hiki pintaan ja hyvä mieli liikkumisesta, ei niinkään oppia tanssiaskelia. Helppojen askelsarjojen lisäksi tunnilla tehdään vähän lihaskuntoa ja venytykset. Jumppa kestää tunnista puoleentoista tuntiin.

Tilaajan puolelta tarvitaan CD-soitin ja tanssimiseen soveltuva iso opetustila.

Sambaa! – brasilialaisen tanssin paja

Max 25 osallistujaa, kesto 90 min tai sovitun mukaan. Yksi ohjaaja, hinta 110 € + alv 10 % tai sopimuksen mukaan.

Pajassa tutustutaan kahteen Brasiliassa syntyneeseen tanssilajin, sambaan ja samba-reaggaeen. Samba on Rion karnevaalien puitteissa kehittynyt iloinen ja energinen tanssilaji. Samba-reggae on Pohjois-Brasiliassa sijaitsevassa Salvadorin kaupungissa syntynyt tanssilaji, joka on saanut erittäin vahvoja vaikutteita brasilialaisen kulttuurin afrikkalaisista juurista. Molemmat tanssilajit ovat karnevaaleilla tanssittavia tanssilajeja ja näitä tanssiessa hien pintaan nouseminen ja hyvä mieli on taattua! Paja on muokattavissa tilaajan toiveitten mukaan. Paja voi koostua pelkästään tanssiharjoituksista tai siihen voi ottaa mukaan myös luento-osuuden. Pajan kesto voidaan määritellä tilaajan toiveitten mukaisesti. Paja voidaan pitää kaikille yli kuusivuotiaille, pajan rakenne määräytyy ikäryhmän mukaan.

Tilaajan puolelta Cd- soitin on välttämätön. Opetustilan pitää olla tarpeeksi iso, jotta ryhmä mahtuu kunnolla tanssimaan.

Arkaainen Disco

Kaikille 5-100-vuotiaille. Max. 50 osallistujaa, kesto 30-60 min. Yksi ohjaaja, hinta 85 € + alv 10 %.

Hulvattoman arkaaisen discon tarkoitus ei ole opettaa tanssia vaan saada ihmiset ymmärtämään tanssin alkuperä. Discossa etsitään yhteistä rytmiä, kehitellään omia liikkeitä ja otetaan mukaan huikeat äänimaisemat… Jonossa loikkivaa ja kiljuvaa luolaihmisten joukkoa säestää kehärumpu, seuranaan kivet ja simpukankuoret. Tässä formaatissa vauvat ja vaarit voivat irroitella yhdessä eikä kellään varmasti ole tylsää! Mukaan voi liittää myös muinaissoitinten kokeiluosuuden.

Arkaainen disko voidaan toteuttaa niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Alustan on kuitenkin oltava tasainen ja tilan tarpeeksi suuri tanssimiseen. Rummun lämmittämistä tarten lähistöllä on oltava ehdottomasti joko sähköpistoke tai nuotio!

MUUT:

Kenkäseikkailu

Max 25 osallistujaa, kesto 60 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 150 € + alv 24 %.

Kengät ovat kiehtovia kapistuksia! Pajassa suomalainen tuohilöttönen lähtee tutkailemaan maailmaa ja löytää mitä ihmeellisimpiä sukulaisia: tuohivirsun joka laulaa kalevalaista laulua, hienon Amerikan serkun eli steppikengän joka opettaa steppiaskelia, hollantilaisen puukengän joka tanssittaa iloisesti, grönlantilaisen hiihtokärjen joka opettaa kurkkulaululeikin. Maailma on mielenkiintoinen paikka myös kenkien näkökulmasta!

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä.

Äänimaisemia etsimässä

Max 25 osallistujaa, kesto 60 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 150 € + alv 24 %.

Mitä ympäristöstä kuuluu? Äänimaisemapajassa lähdetään kalastaja-Eemelin mukana etsimään erilaisia ääniä: miltä kuulostaa ja tuntuu meri, entä kaupunki, entä metsä? Lapset tekevät itse kaikki äänimaisemat ohjaajien tuomien soittimien avulla. Lopuksi päädytään oman itsen äänimaisemaan ja kuunnellaan omaa kehoa, sydäntä ja sen ääntä.

Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä.

Avaruusmusiikkityöpajat

Yli 10-vuotiaille. Max 30 osallistujaa, kesto 90 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 150 € + alv 24 %.

Avaruusmusiikkityöpajassa opetellaan improvisoimalla musiikin tekemistä. Työpajassa yhdistetään uutta ja vanhaa tutustumalla sekä perinne- että elektronisiin soittimiin. Työpajaan on valittu soittimia eri puolilta maailmaa ja eri aikakausilta, näillä soittimilla tehdään lasten kanssa avaruudellista musiikkia, joissa lasten mielikuvat avaruudesta muutetaan soiviksi säveliksi. Lapset nauhoittavat omat sävellyksensä, jotka he saavat muistoksi työpajasta.

Työpajan pitäjät tuovat kaikki tarvittavat soittimet ja välineet. Tilaksi sopii luokkahuone.

biisinikkarit-työpajaBiisinikkarit-työpaja

3-100 vuotialle. Max 35 osallistujaa, kesto 60-90 minuttia. 1-2 ohjaaja, hinta 150-250 € + alv 24 %.

Tässä työpajassa lapset pääsevät itse tekemään musiikkia etnisten soittimien avulla. Pajan aikana valmistetaan oma kappale, johon tehdään omat sanat, sävel ja sovitus. Kappale harjoitellaan soittamaan ja laulamaan, lopuksi nauhoitetaan demo muistoksi työpajasta. Luokka saa oman biisinsä mukaansa cd-levyllä pajan lopuksi.

Paja pidetään luokassa, ohjaaja tai ohjaajat tuovat mukanaan kaikki tarvittavat välineet ja soittimet.

soitinrakennustyöpajaSoitinrakennustyöpaja

6-100 vuotialle. Max 30 osallistujaa, kesto 60-180 minuttia. 1 ohjaaja, hinta 150-400 € + alv 24 %.

Soitinrakennustyöpajoissa rakennetaan soittimia Juhana Nyrhisen johdolla. Pajoissa voidaan rakentaa vanhoja suomalaisia paimensoittimia esim. julmuja, pärriä, soropilejä, pajupillejä tai pitkähuiluja. Nämä soittimet rakennetaan suomalaisista luonnonmateriaaleista, joten pajoihin on mahdollista yhdistää myös materiaalien keräämistä luonnosta.

Soitinrakennustyöpajoissa voidaan rakentaa myös kierrätysmateriaalesta tehtyjä itsesuunniteltuja soittimia, joissa käytetään hyväksi soitinrakennusperinnettä ympäri maailmaa. Minkälaisen soittimen voi rakentaa naarmuttuneista cd-levyistä? Tai vaikkapa pyykkitelineestä? Tai imurista? Näissä työpajoissa saa käyttää mielikuvitusta ja oppilaat pääsevät todellakin toteuttamaan itseään!

Näitä pajoja voi sisällön mukaan pitää tavallisessa luokkatilassa, puukäsityöluokassa tai ulkona. Tarvikkeiden ja työkaulujen tuomisesta pitää keskustella pajatilausta tehtäessä. Normaalisti työpajojen ohjaaja tuo tarvikkeet ja työkalut mukanaan.

uulu vauvaVauvojen rytmikylvyt

Max 30 osallistujaa (vauva+vanhempi), vauvojen ikä 0-1v. Kesto 30 min, yksi ohjaaja, hinta 100e+alv + matkat.

Vauvojen rytmikylpy on nimensa mukainen! Iloista ja rytmikästä tanssia, loruja ja lauluja tarjoillaan vauvoille sopivina annoksina. Rytmikylvyissä vauvat pääsevät myös kokeilemaan erilaisia rumpuja ja tunnustelemaan niiden kalvojen värinää, mikä on monesta pikkuihmisestä kerrastaan vastustamattoman hauskaa!

Tilaksi sopii luokkahuoneen kokoinen alue, mielellään enemmän tunkku kuin kaikuva. Ryhmän täytyy mahtua liikkumaan ja tanssimaan kunnolla. Vanhemmat tarvitsevat välillä tuolit, vauvoja varten olisi hyvä olla lattialla patjoja.