Oppiaineet

Vauvamuskari (0–1-vuotiaat/ 45 min) 

Vauvamuskareissa opetellaan erilaisia lauluja ja leikkejä, jotka tuovat iloa ja keveyttä vauva-arkeen. Laulut ja lorut ovat hyvä tapa kommunikoida pienen vauvan kanssa. Uulun vauvamuskareissa pääsee laulamaan ja leikkimään uusia ja vanhoja laululeikkejä Suomesta ja maailmalta. Vauvat pääsevät myös ihmettelemään erilaisten soittimien ääniä ja tutustumaan noihin soittimiin tunnustelemalla ja tietysti myös maistamalla! Ohjaajana toimii Petra Käppi.

Musiikkileikkikoulun tavoitteita:
1) Saada perheen lapset ja aikuiset laulamaan yhdessä ja opettaa heitä nauttimaan omasta lauluäänestään. Toiveena on saada musiikki perheiden arkeen ilon lähteeksi ja voimavaraksi.
2) Tukea lapsen kielellistä kehitystä laulun avulla. Tukea lapsen kehonhallinnan ja hahmotuksen kehitystä sekä kehittää rytmitajua.
3) Tukea lapsen kykyä tunteiden ilmaisemisessa musiikin ja liikkeen kautta.
4) Opettaa lapsia kuuntelemaan eri tyylistä musiikkia mahdollisimman laajasti eri puolilta maailmaa.
5) Tarjota monipuolisesti soittokokemuksia eri soitinryhmien soittimilla.

Perhemuskarit I-IV (1–4 -vuotiaat/ 45 min)

Huom! Keskiviikko-aamupäivän (perhemuskari 3) muskariin ovat tervetulleita myös 0–1-vuotiaat.

Uulun muskareissa pääsee soittamaan kansansoittimia eri puolilta maailmaa. Muskareissa lapset saavat kokemuksia erilaisista musiikkikulttuureista sekä suomalaisista perinnesoittimista. Pääosassa ovat jännittävät soittimet ja ihan tavalliset lasten laululeikit. Perhemuskareissa ajatuksena on, että myös vanhemmat oppivat lauluja ja leikkejä ja niistä tulee osa perheen arkea. Ohjaajina perhemuskareissa toimivat Petra Käppi (tiistai) ja Silja Palomäki (keskiviikko).

Musiikkileikkikoulun tavoitteita:
1) Saada perheen lapset ja aikuiset laulamaan yhdessä ja opettaa heitä nauttimaan omasta lauluäänestään. Toiveena on saada musiikki perheiden arkeen ilon lähteeksi ja voimavaraksi.
2) Tukea lapsen kielellistä kehitystä laulun avulla. Tukea lapsen kehonhallinnan ja hahmotuksen kehitystä sekä kehittää rytmitajua.
3) Tukea lapsen kykyä tunteiden ilmaisemisessa musiikin ja liikkeen kautta.
4) Opettaa lapsia kuuntelemaan eri tyylistä musiikkia mahdollisimman laajasti eri puolilta maailmaa.
5) Tarjota monipuolisesti soittokokemuksia eri soitinryhmien soittimilla.

Soitinmuskarit I–II (4–6 -vuotiaat/ 45 min)

Soitinmuskareissa harjoitellaan eri soitinryhmien alkeistasoista soittoa sekä lauletaan, leikitään ja liikutaan musiikin tahtiin. Lapset pääsevät soittamaan 5-kielisiä kanteleita, pitkähuiluja, erilaisia afrikkalaisia rumpuja sekä muita rytmisoittimia maailmalta. Lisäksi koko Uulun uskomattoman laaja soitinvarasto on käytössä! Tavoitteena on etsiä lapselle mieluista soitinta ja tukea lapsen musiikillista ja kehollista kehitystä. Ohjaajana toimii Petra Käppi.

Rumpu kuuluu kaikille

Soitinkaruselli

(6–9-vuotiaille, ikäraja suuntaa-antava) 45 minuuttia

Soitinkarusellissa tähdätään jo oman mieleisen instrumentin valintaan. Lukukauden aikana päästään kokeilemaan useita instrumentteja ja opettelemaan niistä perustaidot. Samalla tuetaan laajemmin lapsen musiikillista ja kehollista kehitystä. Ohjaajana toimii Petra Käppi.

Ammattimaiset aamuäänet -kuoro

Kansanmusiikki-, maailmanmusiikki- ja improvisaatiopainotuksilla alkava kuoro, joka on tarkoitettu jo paljon laulu- ja esiintymiskokemusta keränneille kultakurkuille. Tarkoitus on muodostaa kunnianhimoista ohjelmistoa rakentava esiintyvä ryhmä, jossa pääsee haastamaan omaa muusikkouttaan ja kehittämään sekä henkilökohtaisia taitojaan että laajentamaan omia ryhmäroolejaan. Pyrkimys on räätälöidä ohjelmistoa ryhmän mukaan ja antaa tilaa sekä yksilöillä jo olemassaoleville taidoille että kehittää yhteinen puksuttava rytmikone, jonka saundien kirjo sivelee ja selättää. Ei pääsykokeita. Ota yhteyttä opettajaan mikäli laulukokemuksesi taso mietityttää: poutaspetra@gmail.com. Kuoronjohtajana Petra Poutanen-Hurme.

Sekasunnuntai-kuoro

Kansanmusiikki-, maailmanmusiikki- ja improvisaatiopainotuksilla alkava matalan kynnyksen sekakuoro, johon kaikki teineistä senioreihin ovat tervetulleita. Kuoro tähtää esiintyväksi ryhmäksi omannäköisellään ohjelmistolla ja pitkäjänteisellä toiminnalla. Tavoitteita ovat muiden muassa henkilökohtaisten taitojen vahvistus, oman roolin löytäminen ryhmässä, musiikillisten elementtien hahmottaminen, kommunikoivan muusikkouden etsintä ja yhteinen musiikillinen vastuunkanto sekä valmiiden kappaleiden että kuoroimprovisaation työkalujen kautta. Ei pääsykokeita. Kuoronjohtajana Petra Poutanen-Hurme.

Bulgarialaisen laulun kuoro HUBAVA

Tule laulamaan bulgarialaisia lauluja, kuoroon mahtuu mukaan!

Kuoro kokoontuu kerran kuukaudessa Tampereella, Uulun tiloissa. Kuorossa harjoitellaan ja työstetään materiaalia Bulgarian eri laulutyylialueilta. Yhden harjoituskerran kesto on 4 opetustuntia. Laulamme autenttisia bulgarialaisia perinnelauluja (1–3-äänisiä) sekä niistä tehtyjä sovituksia. Perehdymme ornamentiikkaan ja fraseeraukseen ja opettelemme myös joitain perustansseja. Kuoro on avoin kaikille sukupuoleen katsomatta. Aikaisempi kuorolaulukokemus ja nuotinlukutaito on eduksi, mutta ei välttämättömyys. Kuoroa johtaa ja harjoituttaa Anna Dantchev (FI-BG). Hän on suomalais-bulgarialainen laulaja, säveltäjä, tutkija ja kouluttaja.

Laulun pienryhmä

Laulun pienryhmässä lauletaan kolmen hengen ryhmässä. 45 minuutin ryhmätuntiin kuuluu yhteinen alkulämmittely ja kappaleiden laulamista yhdessä sekä erikseen. Ryhmässä on myös mahdollista harjoitella stemmalaulua. Opettajana Nina Kaitaranta.

Kokoontuminen pienryhmä I torstaisin klo 17.30-18.15. Pienryhmä II perjantaisin klo 16.30–17.15.

Eläkeläisleidien lauluryhmä

Lämpimästi tervetuloa laulamaan moniäänisesti ryhmässä! Kurssin ohjelmisto on vanhan ajan iskelmää (esim. Harmony sistersin kappaleet). Kurssi soveltuu hyvin aikaisemmin kuoro- ja/tai yksinlaulua harrastaneille. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 13.30-15. Opettajana Nina Kaitaranta.

Oldtime/bluegrass-yhtye

Syksyllä 2018 käynnistyneessä orkesterissa opiskellaan ameriikan musiikin saloja ja piirteitä. Jos sinun tai naapurisi huoneistossa notkuu banjo, kitara, basso, dobro, mandoliini tai viulu, ota soitin ja naapuri mukaan, ja varaudu siihen, että vaikut puhdistuvat korvista kuin itsestään ja niveletkin öljyyntyvät samalla mukavasti.

Ohjaajana toimii Marko Niittymäki.

Folk fabrik -yhtye

Uulun kansanmusiikkiyhtyeessä