Tykätään!

Tykätään!

Kyllästyttääkö someviha ja trollaus? Tykätään! on somekampanja hyvän mielen puolesta, ankeutta vastaan. Ystävänpäiväksi 14.2.2018 julkaistussa kampanjassa kuullaan eri ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten ajatuksia siitä, mitä ystävyys merkitsee ja mikä on elämässä tärkeää. Kampanjan tavoitteena on tuoda vastaääntä sosiaaliseen mediaan, jossa yhdessä tekemisen ilo jää liian helposti vihapuheen ja vaientamisyritysten alle. Kampanja on Taiteen edistämiskeskus Taiken hyväpuhe-avustusteeman hanke, jonka toteuttaa Kulttuuriosuuskunta Uulu.

“Teemme päivittäin töitä ryhmien kanssa, joita kohtaan vihapuhetta esiintyy erityisen paljon. Niissä ympyröissä työskennellessä masentaa usein se, ettei vihapuhe tunnu lakkaavan millään, ihan siitä riippumatta miten positiivisia kohteeksi joutuvat jaksavat olla”, kertoo kampanjan synnystä Henna Leisiö Kulttuuriosuuskunta Uulusta.

“Halusimme tuottaa sosiaaliseen mediaan jotakin näkyvää, mistä katsojalle voisi tulla hyvä mieli.”

Kampanjan videoilla esiintyvien ajatukset ystävyyden ja yhdessäolon merkityksestä on sävelletty ensin biiseiksi, ja paketoitu sitten kokonaisiksi musiikkivideoiksi. Kappaleiden sanoituksessa on haluttu antaa ääni vihapuhetta kohtaaville ryhmille.

“Annoimme nettivihan vastaisille biiseille teemaksi ystävyyden ja yhdessäolon, mutta videoilla esiintyvät ryhmät sanoittivat itse biisit ja käsikirjoittivat musiikkivideot. Tämän vuoksi esimerkiksi nuorten lähestymistapa aiheeseen on vähän erilainen kuin muissa videoissa.”, kertoo Leisiö.

Asioiden käsittely musiikin ja musiikkivideoiden kautta on normaalia toimintaamme. Teemme kaikkien asiakasryhmiemme kanssa yhteensä satoja biisejä vuodessa”.

Mitä lapset, nuoret ja aikuiset sitten haluavat sanoa ystävyydestä ja yhdessäolosta? Tutustu videoihin ja muihin kampanjan materiaaleihin, tykkää ja jaa niille, joiden kanssa sinulla on mukavaa. Täytetään some vaihteeksi hyvällä mielellä!

Musiikkivideoihin osallistuivat Nuorten starttipaja NUMA-Silta (Ruokitaan toisiamme), Tampereen Parkinsonyhdistys ja Kölvin monikulttuurinen nuorisotyö (Rakkaus on tärkeää) sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Laivapuiston perhetalo (Kaverin kanssa).

Tykätään! -kampanjan on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus Taike. Musiikkivideot kuvasi S.M. Khalid Imran. Somekampanjan toteutti viestintätoimisto Kumu Communications.

Lisätietoja: Henna Leisiö, henna@uulu.fi

Katso musiikkivideot

Lataa ystävänpäiväkortti tai jaa somessa

Lataa gif-animaatio

Lapsia heiluttamassa lippua
Lapsia syömässä juustonaksuja
Lapsia juoksemassa sillalla
Naamioituja kasvoja tietokoneen äärellä
Hahmot karhunaamarissa syövät puuroa
Kädet näppäimistöllä
Tanssivia ihmisiä
Kolme iloista poikaa soittaa rumpua
Kaksi iloista ihmistä soittaa kitaraa

Hyvää ystävänpäivää kaikille, toivottaa Kulttuuriosuuskunta Uulu!