Koulutukset

Haluatko tietopaketin maailman musiikki- ja tanssiperinteistä?

Kulttuuriosuuskunta Uululla on useita valmiita koulutuskokonaisuuksia niin opettajille,
päiväkodin henkilökunnalle, museoammattilaisille kuin ikäihmisten, nuorten tai erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Oletko aloitteleva kulttuuriyrittäjä?

Järjestämme koulutuksia osuuskuntayrittämistä suunnitteleville, kulttuurialalle haluaville tai kulttuurialan opinnoista jo valmistuneille, esimerkiksi kulttuurituottajille. Kulttuuriyrittäjyyteen liittyvät koulutukset räätälöidään yleensä erikseen.

Kutsu meidät kertomaan tarinamme työelämätapahtumaan!

Olemme vakiesiintyjiä työelämätapahtumissa, joihin tarvitaan puheenvuoro erikoisella alalla menestyneeltä yritykseltä.

 

Ota yhteyttä kaikenlaisissa koulutustarpeissa, koulutuskokonaisuuksistamme vastaa
Henna Leisiö, henna (at) uulu.fi.

lehtikuvio_koulutukset_RET

Valmiit kurssikokonaisuudet

Musiikillinen maailmankartta

Musiikillinen maailmankartta on laajasti yleissivistävä ja suhteellisen hulvaton koulutus, jota on toteutettu veso-päivien yhteydessä opetushenkilökunnalle. Kuuden tunnin aikana käydään yleisesti lävitse kaikki maailman mantereet ja niiden suuret musiikilliset ääriviivat. Jokaiselta alueelta käsitellään läpi tärkeimmät soittimet, laulu- ja tanssityyli sekä esimerkiksi perinneleikkejä. Uulu tuo paikalle lukuisan määrän soittimia, joita osallistujat pääsevät kokeilemaan ja joiden kanssa tehdään eri harjoituksia.

Jokainen osallistuja piirtää itselleen kurssin aikana oman Musiikillisen maailmankarttansa. Karttaan merkitään omin symbolein isot musiikilliset alueet, ja sitä on erittäin kätevää käyttää myöhemmin apuna omassa opetuksessa. Kurssilla tehtävät harjoitukset voi viedä suoraan mukanaan kouluun tai päiväkotiin ja suuri osa niistä voidaan toteuttaa myös päiväkodin tai koulun omalla soittimistolla.

Info

Yhteensä 6 tuntia yhtäjaksoisesti tai 3 tuntia kahtena eri opetuspäivänä. Hinta 6 x 100 euroa + alv 24 % + matkat. Sisältää opetuksessa käytettävien soittimien esittelyn, karttamateriaalit ja opetuksen. Jos koulutus puolitetaan, ensimmäinen opetuspäivä käy läpi pohjoista pallonpuoliskoa ja toinen eteläistä. Koulutus on toki mahdollista venyttää myös viikonlopun mittaiseksi, jolloin kuluista sovitaan erikseen. Tähän koulutukseen myydään erikseen myös materiaalipakettia, jonka hinta laajan kuvagallerian kanssa on 30 euroa + alv 22 %.

Kolme kurkistusta

Kolme kurkistusta vie nimensä mukaisesti osallistujat kurkistamaan kolmeen vapaavalintaiseen kohtaan maapallolla. Kunkin alueen soittimista, laulu- ja tanssityyleistä käydään lävitse joitakin pääkohtia. Harjoitukset voi viedä mukaansa päiväkotiin tai kouluun ja soveltaa niitä sopivaksi itselleen.

Osallistujille lähetetään etukäteen lista alueista, joista he valitsevat kurkistettavat alueet ja ilmoittavat ne ohjaajalle viikkoa ennen koulutusta.

Info

Yhteensä 3 tuntia, hinta 3 x 100 euroa + alv 24 % + matkat.

Rapapallit ja ihme pillit

Laaja koulutus tarjoaa eväitä suomalaisen perinnemusiikin opettamiseen aina ammoisista ajoista alkaen kuitenkin ilman, että se tuntuu lapsista pölyiseltä muinaisjäänteeltä. Osallistujat tutustuvat loitsuihin, kutsuhuutoihin, lauluun ja joikuun sekä suomalaisiin muinaissoittimiin, joilla tehdään omiakin sävellyksiä. Osa päivän koulutuksesta voidaan toteuttaa metsässä tai muualla rauhallisessa ulkotilassa – tämä on jopa suotavaa!

Info

Yhteensä 6 tuntia, hinta 6 x 100 euroa + alv 24 % + matkat.

Aikuisten muskari

Hulvaton Aikuisten muskari ammentaa peleistä, leikeistä, tanssi- ja laulusovelluksista loputtoman määrän iloista materiaalia! Suomalaisen perinnemusiikin ja maailman musiikkikulttuurien kätköistä kaivetaan esille sopivaa muskariohjelmistoa. Samalla osanottajien mieleen saattaa myös tarttua joitain tiedonjyviä, sillä leikeistähän oppii! Miltä kuulostaisivat Vettä soittimessa, Kymmenen soitinta pöydällä tai Kuka pelkää etnomusikologia? Tervetuloa karistamaan työviikon pölyt iloisella tavalla!

Info

Kesto sovittavissa, 1–5 tuntia, hinta 100 euroa/tunti + alv 24 % + matkat.

Laulunloihtijat

Tässä kokonaisuudessa päästään tekemään omia lauluja. Lauluihin tehdään sanoitukset, sävellykset ja sovitukset joko ryhmän kanssa yhdessä tai jokainen osallistuja yksitellen. Osallistujille pyritään antamaan positiivisia kokemuksia luomisprosessista. Kaikki ihmiset ovat jollain tavalla luovia ja kekseliäitä. Osallistujat oppivat yksinkertaisten tekniikoiden kautta, että jokainen meistä pystyy tekemään oman laulun. Laulujen sovittamisessa ja tekemisessä voidaan käyttää kitaraa, pianoa tai erilaisia kansansoittimia eri puolilta maailmaa.

Info

Kokonaisuutta voi soveltaa koulutuspäiville, tykypäiville, syntymäpäiville, tapahtumiin tai erilliseksi koulutukseksi. Sopii kaikenikäisille, hyvin myös ikäihmisille ja erilaisille erityisryhmille. Koulutuksessa voi painottaa taiteen kautta voimaantumista, ryhmäytymistä tai kulttuurikasvatusta. Kesto vaihtelee 2–20 tunnin välillä. Hinta alkaen 150 euroa +alv 24 % + matkat.

Akateemiset palvelut

Kulttuuriosuuskunta Uulun perustavat aikanaan Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitokselta valmistuneet etnomusikologit. Myös lähes kaikilla osuuskunnan nykyisillä jäsenillä on vankka akateeminen tausta, ja osa toimii hyvinkin aktiivisesti akateemisessa maailmassa. Esimerkiksi Suomen Etnomusikologisen Seuran hallituksessa istuu kaksi uululaista.

Uulu on jo useamman vuoden ajan osallistunut Tampereen yliopistossa järjestettävän Maailman musiikkikulttuurit -kurssin toteuttamiseen. Noin puolet kurssin luennoista on uululaisten toteuttamia tai Uulun koordinoimia vierailuluentoja. Uulun kautta voikin tilata luennon lähestulkoon mistä tahansa musiikkiin ja maailman eri musiikkikulttuureihin liittyvästä aiheesta.

Uulu toteuttaa myös musiikkiin tai kulttuuripolitiikkaan liittyvää tilaustutkimusta. Olemme tähän mennessä olleet mukana kartoittamassa korkeakoulu-uudistusta sekä maahanmuuttajamuusikoiden toimintaa Suomessa.

Mikäli tarvitset musiikkiin liittyvää luennoitsijaa tai tahdot tilata tutkimuksen musiikkiin liittyvästä aiheesta, ota yhteyttä Lari Aaltonen / 050 383 4183 / lari (at) uulu.fi.

lehtikuvio_akateemiset_RET