- Etusivu
- Palvelut
- Työpajat ja satuseikkailut
- Työpajat vuonna 2024
- Soitinrakennustyöpaja
Soitinrakennustyöpaja
Soitinrakennustyöpajoissa rakennetaan Juhana Nyrhisen johdolla vanhoja suomalaisia paimensoittimia, kuten julmuja, pärriä, soropillejä, pajupillejä tai pitkähuiluja suomalaisista luonnonmateriaaleista. Pajoihin on mahdollista yhdistää materiaalien keräämistä luonnosta.
Soittimia voidaan rakentaa myös kierrätysmateriaaleista, jolloin asiakas pääsee suunnittelemaan oman soittimensa maailman soitinrakennusperinteiden avulla. Minkälaisen soittimen voi rakentaa naarmuuntuneista cd-levyistä, pyykkitelineestä tai imurista? Näissä työpajoissa saa käyttää mielikuvitusta ja oppilaat pääsevät todellakin toteuttamaan itseään!
ALLA MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ TYÖPAJOISTA
6–100-vuotiaille. Korkeintaan 30 osallistujaa, kesto 60–180 minuuttia. Pajoja voi sisällön mukaan pitää tavallisessa luokkatilassa, puukäsityöluokassa tai ulkona. Omien tarvikkeiden ja työkalujen tuomisesta tulee keskustella pajatilausta tehtäessä. Normaalisti työpajojen ohjaaja tuo tarvikkeet ja työkalut mukanaan. Hinnasto löytyy erilliseltä sivulta.
Pajupillityöpaja
Tässä työpajassa tutustutaan erilaisiin perinteisiin puhallinsoittimiin ja rakennetaan itse yksi - pajupilli. Et tarvitse aikaisempaa osaamista tai tietämystä asiasta, mutta työpajan jälkeen olet yhtä taitoa rikkaampi!
Soitinrakentaja Juhana Nyrhinen esittelee itämerensuomalaisten puhaltimien avulla soittimien rakennetta ja toimintaa, siten päästään myös tutustumaan soitinrakentajien kekseliäisyyteen. Kun soittimen rakentaa itse, sitä ymmärtää paremmin ja siihen syntyy henkilökohtainen suhde!
Työpaja soveltuu hyvin vanhempi+lapsi ohjelmaksi. Pelkästään lapsille suunnattuna ikää olisi hyvä olla vähintään 9 vuotta. Kesto 120-180 minuuttia, tilaisuuden luonteen mukaan.
Vetäjä tuo mukanaan välineet ja materiaalit soitinten rakentamista varten. Paikanpäällä tarvitaan pöytä esittelysoittimille sekä selkänojaton tuoli tai penkki, myös osallistujille. Ulkotilaisuuksissa tarvitaan myös katos sateen varalta.
Julmutyöpaja
Tässä työpajassa tutustutaan erilaisiin perinteisiin perinnesoittimiin ja rakennetaan itse yksi - julmu. Julmu on pieni lintupilli, jota on käytetty jo kivikaudella. Et tarvitse aikaisempaa osaamista tai tietämystä asiasta, mutta työpajan jälkeen olet yhtä taitoa rikkaampi!
Soitinrakentaja Juhana Nyrhinen esittelee itämerensuomalaisten soittimien rakennetta ja toimintaa, siten päästään myös tutustumaan soitinrakentajien kekseliäisyyteen. Kun soittimen rakentaa itse, sitä ymmärtää paremmin ja siihen syntyy henkilökohtainen suhde!
Työpaja soveltuu kaikenikäisille lapsille. Nuoremmat lapset voivat käyttää kiinnittämiseen teippiä, isommat voivat tehdä naruun solmun ja käyttää viilaa muotoiluun.
Vetäjä tuo mukanaan välineet ja materiaalit soitinten rakentamista varten. Paikanpäällä tarvitaan pöytä esittelysoittimille sekä selkänojaton tuoli tai penkki, myös osallistujille. Sadesäällä tarvitaan katos tai sisätila.