Opettajat 2018-01-08T11:23:11+00:00

Opettajat

Pekko Käppi (s. 1976)

FM Pekko Käppi on vanhaan suomalaiseen perinteeseen erikoistunut laulaja-lauluntekijä sekä karjalaissavolaisen jouhikon soittaja. Käppi on toiminut päätoimisesti musiikin parissa 2000-luvun alusta asti muusikkona, tutkijana, opettajana (Sibelius-Akatemia, Keski-Pohjanmaan konservatorio, Kulttuuriosuuskunta Uulu), tuottajana ja säveltäjänä. Sävellyksiä on syntynyt teatteriin sekä lukuisille äänilevyille.

Koulutukseltaan Käppi on etnomusikologi ja on erikoistunut kansanlauluperinteisiin. Esiintymisiä  ja erilaisia musiikkialan hankkeita on ollut Suomen ohella mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Venäjällä, Englannissa, Skotlannissa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Hollannissa, Tansaniassa, Japanissa, Taiwanissa, Virossa, Ruotsissa, Saksassa, Ukrainassa. Esiintymispaikat ovat vaihdelleet konserttisaleista areenoille, rockklubeille ja taiwanilaisen moponkorjaajan verstaalle.

Yhteystiedot: pekkokappi@gmail.com, 040 671 7422

Petra Käppi (s. 1978)

FM Petra Käppi on tansanialaiseen perinnemusiikkiin ja suomalaiseen vanhaan perinteeseen erikoistunut esiintyjä ja muusikko. Petra Käppi tekee pääasiassa työtä lastenkulttuurin saralla Kulttuuriosuuskunta Uulussa monitaiteellisissa ja monikulttuurisissa toiminnallisissa konserteissa ja työpajoissa, joissa yhdistyy musiikki, tanssi ja teatteri. Petra Käpin instrumentteja ovat laulun lisäksi pienkanteleet ja tansanialainen sormipiano. Tämän lisäksi hän soittaa erilaisia perkussiota, pianoa sekä sekalaisia kansanpuhaltimia.

Petra Käppi on koulutukseltaan etnomusikologi ja hän on opiskellut tämän lisäksi tansanialaista perinnnemusiikkia Tansaniassa useilla opintomatkoilla. Musiikki ja tanssi ovat kulkeneet käsi kädessä lapsuudesta saakka Petran elämässä. Musiikkiluokka, piano-opinnot Tampereen konservatoriolla ja pitkä tanssitausta Sambakoulu Roseirassa ja tanssiryhmä Oba Obassa ovat tärkeitä vaikuttajia hänen musiikillisessa taustassaan.

Yhteystiedot: petra@uulu.fi, 050 308 4291

Simo Laihonen (s. 1982)

Rumpali-lyömäsoittaja Simo Laihonen on improvisoidun musiikin, jazzin, rockin ja erilaisten kansanmusiikkien parissa toimiva muusikko. Laihosen pääsoitin on rumpusetti jonka lisäksi hän soittaa perinteisiä käsirumpuja: congat, bongot, darbuka ja erilaiset kehärummut. Laihonen on toiminut muusikkona 1990-luvun lopulta lähtien sekä työskennellyt projekteissa tanssin ja teatterin alueilla, toiminut soitonopettajana sekä ollut mukana oppilaitoksille suunnatussa musiikkikoulutustoiminnassa.

Esiintymisiä ja opintoja on ollut Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Espanjassa, Venäjällä, Virossa, Intiassa, Tsekeissä, Norjassa, Ruotsissa, Hollannissa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Sveitsissä. Muusikkona Laihonen on osana kokoonpanoja Black Motor, Jorma Tapio & Kaski, Sound & Fury, Mikko Innanen-Simo Laihonen duo sekä Sound The Bell!

Yhteystiedot: simo.laihonen@gmail.com, 050 305 8758

Antero Mentu (s. 1985)

Antero on toiminut esiintyvänä muusikkona sekä kitaransoiton opettajana vuosia. Hänen kitaransoitto-opintonsa alkoivat hänen intouduttuaan Hanoi Rocksista noin kaksitoistavuotiaana. Tällöin tie vei Harri Louhensuon sähkökitaratunneille Pohjois-Kymen musiikkiopistoon, jossa hän lopulta suoritti konservatoriotason D-tutkinnon sähkökitaralla, klassisen ja jazz-teorian opinnot sekä opiskeli sävellystä Esa Kotilaisen oppilaana. Intouduttuaan pohjoisintialaisesta taidemusiikista ja sitar-soittimen soitosta Antero hakeutui Tampereen yliopistoon opiskelemaan etnomusikologiaa, josta hän valmistui vuonna 2015 maisteriksi. Sitar-opinnot ovat jatkuneet intialaisen mestarimuusikon Sanjay Guhan oppilaana Iso-Britanniassa ja Intiassa.

Anteron aktiivisia yhtyeitä ovat muun muassa etno-folk-orkesteri Aalto, progressiivista jazz-rockia soittava Utopianisti, psykedeelinen rock-bändi Sound The Bell! sekä bluegrass-musiikkia esittävä Daddy & The Dawgs. Antero on myös innokas, jokseenkin myöhäisherännyt, death metallin suurkuluttaja.

Yhteystiedot: antero@uulu.fi, 050 351 4229

Silja Palomäki (s. 1981)

Silja Palomäki on valmistunut kansanmusiikkipedagogiksi Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2009 ja musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2016. Musiikin tuntiopettajana hän on toiminut vuodesta 2006 lähtien opetusalanaan mm. yksinlaulu, kuorot ja lauluryhmät. Hän toimii muusikkona mm. Juurikadun orkesterissa, Iskusävel-orkesterissa sekä Lakkautettu kylä -projektissa. Laulaja Silja Palomäen käsissä soivat myös harmoni, klarinetti, nokkahuilut ja pienkanteleet.

Yhteystiedot: silja.palomaki@gmail.com, 050 540 8872

Heini Saari-Korpela (s. 1986)

Heini Saari-Korpela on muusikko ja musiikkipedagogi, joka on syventynyt suomalaiseen kansanmusiikkiin. Hänen kamutaipaleensa alkoi Ala-Könni -opistosta Kaustisella. Koskettavat sävelmät, yhteissoiton riemu ja ilmaisun vapaus sytyttivät kipinän, joka johdatti Heinin pedagogiopintoihin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluun. Heinillä on kokemusta viulun- ja jouhikonsoiton sekä kansanmusiikkiyhtyeiden opetuksesta.  Soiton ilo on Heinin tuntien ydin – ergonomiaa unohtamatta!

Improvisaatio, säveltäminen ja monialaiset produktiot ovat Heinin mieleen. Hän onkin toiminut muun muassa teatterimuusikkona sekä esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa niin soolona kuin yhtyeissäkin. Viime aikoina Heini on keskittynyt kansanmusiikkiviulun soitonopetusmenetelmien kehittämiseen ja vapaaseen improvisaatioon. Säiden suosiessa Heini jalkautuu soittopelinsä kanssa kadulle, torille tai puistoon fiilistelemään.

Yhteystiedot: heini.inkeri@gmail.com, 050 366 3985

Toni Jokiniitty (s. 1981)

Toni Jokiniitty aloitti flamencokitaran soiton 1990-luvulla, ja vuodesta 2007 se on ollut hänen päätyönsä. Flamencon saloja Toni on oppinut pitkälti mestari-kisälliperiaatteella Espanjan Sevillassa asuessaan. Toni esiintyy sekä soolona että erilaisissa flamencokokoonpanoissa ympäri Suomea sekä ulkomailla. Toni myös säveltää flamencomusiikkia ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2015. Koulutukseltaan Toni on HuK pääaineenaan etnomusikologia. Tonilla on opetuskokemusta vuodesta 2002.

Tutustu Toniin lisää hänen muusikkosivullaan http://tonijokiniitty.fi/.

Marko Niittymäki

Marko Niittymäki on muusikko ja soitonopettaja, joka on työskennellyt opettajana 2000-luvun alusta Pirkanmaan eri musiikkioppilaitoksissa. Hänen pääinstrumenttinsa ovat kitarat ja banjo. Myös ukulele ja mandoliini ovat monipuolisesti kielisoitinmaailmasta viehättyneen muusikon tärkeitä soittimia. Opetusta hän on antanut näissä soittimissa yksityisoppilaille, ryhmille ja erilaisille orkestereille. Yliopisto-opinnot, pääaineenaan etnomusikologia, ovat antaneet hänelle laaja-alaisen tavan ymmärtää musiikkitraditioita, jota hän pedagogiassaan soveltaa.

Yhteystiedot: mn78092@student.uta.fi, 050 404 5872

Pekko Käppi

Pekko Käppi

Petra Käppi

Petra Käppi

Simo Laihonen

Simo Laihonen

Antero Mentu

Antero Mentu

Silja Palomäki

Silja Palomäki

Heini Saari-Korpela

Heini Saari-Korpela

Toni Jokiniitty

Toni Jokiniitty

Marko Niittymäki

Marko Niittymäki