Terho Asikainen

Terho Asikainen on musiikkipedagogi, joka on valmistunut Karelia-ammattikorkeakoulun kansanmusiikin linjalta ja on opiskellut puolen vuoden ajan myös Norjassa Ole Bull -akatemiassa. Hänen erityisalaansa ovat suomalainen ja skandinaavinen musiikkiperinne. Asikainen on soittanut mm. yhtyeissä Petty Pilgrims, Rälläkkä, Kiviveneh ja Duo Naapurit.

Yhteystiedot: terho.asikainen@gmail.com, 050 517 8243

Terho Asikainen

Maija Halme (s. 1989)

Maija Halme on kuopiolaislähtöinen laulaja, laulunopettaja ja kuoronjohtaja, joka valmistui TAMKin teatterimusiikkilinjalta vuonna 2016. Opintoihin sisältyi vaihto-opiskeluvuosi Edinburgh Napier Universityssä.

Maijan työnteko on painottunut laulunopetukseen ja kuoronjohtoon. Laulunopettajana hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Maija on esiintynyt useissa kokoonpanoissa tanssiorkesterista lauluyhtyeeseen ja kansanmusabändiin ja laajentanut yhtyeessä toimimistaan myös kosketinsoittimiin. Esiintyvänä taiteilijana hän on piipahdellut myös erilaisissa projekteissa mm. musiikkiteatterin saralla. Erityisen intohimoisesti Maija suhtautuu a cappella -lauluyhtyetoimintaan sekä sovittajana että laulajana.

Maija on syventynyt rytmimusiikin eri tyyleihin sekä musiikillisesti että äänenkäytön kannalta. Teatterimusiikin opinnoista hän sai hyvät valmiudet ilmaisuun ja tuntumaa myös mm. Estill-metodiin. Maija on helposti innostuva, oppilaslähtöinen pedagogi, joka pyrkii auttamaan oppilaitaan oman äänensä ja  äänenkäytön ilon löytämisessä. Hänen tavoittelee oppilaidensa kanssa mahdollisimman helppoa laulutapaa. Maijalla on paljon kokemusta myös Alexander-tekniikasta, jonka perusajatukset vilahtelevat tuon tuosta hänen opetustyössään.

Yhteystiedot:  halme.maija@gmail.com, 050 5188060

Maija Halme

Toni Jokiniitty (s. 1981)

Toni Jokiniitty aloitti flamencokitaran soiton 1990-luvulla, ja vuodesta 2007 se on ollut hänen päätyönsä. Flamencon saloja Toni on oppinut pitkälti mestari-kisälliperiaatteella Espanjan Sevillassa asuessaan. Toni esiintyy sekä soolona että erilaisissa flamencokokoonpanoissa ympäri Suomea sekä ulkomailla. Toni myös säveltää flamencomusiikkia ja julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2015. Koulutukseltaan Toni on HuK pääaineenaan etnomusikologia. Tonilla on opetuskokemusta vuodesta 2002.

Tutustu Toniin lisää hänen muusikkosivullaan http://tonijokiniitty.fi/.

Yhteystiedot: info@tonijokiniitty.fi, 040 5600 451

Toni Jokiniitty

Nina Kaitaranta

Nina toimii laulunopettaja Maija Halmeen sijaisena kevätlukukaudella 2020. Nina aloittaa 20.1.2020.

Nina Kaitaranta on valmistunut pop/jazzlaulunopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Ninalla on kokemusta laulunopettamisesta jo vuosikymmenen ajalta. Ninan työpalettiin kuuluu lauluoppilaita, kuoronjohtoa, lauluyhtyeohjausta ja sanoituskursseja. Lisäksi Nina tekee omalla nimellään suomenkielistä, orgaanista popmusiikkia.  Email: nina.kaitaranta@gmail.com

Nina Kaitaranta

Pekko Käppi (s. 1976)

FM Pekko Käppi on vanhaan suomalaiseen perinteeseen erikoistunut laulaja-lauluntekijä sekä karjalaissavolaisen jouhikon soittaja. Käppi on toiminut päätoimisesti musiikin parissa 2000-luvun alusta asti muusikkona, tutkijana, opettajana (Sibelius-Akatemia, Keski-Pohjanmaan konservatorio, Kulttuuriosuuskunta Uulu), tuottajana ja säveltäjänä. Sävellyksiä on syntynyt teatteriin sekä lukuisille äänilevyille.

Koulutukseltaan Käppi on etnomusikologi ja on erikoistunut kansanlauluperinteisiin. Esiintymisiä  ja erilaisia musiikkialan hankkeita on ollut Suomen ohella mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Venäjällä, Englannissa, Skotlannissa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Hollannissa, Tansaniassa, Japanissa, Taiwanissa, Virossa, Ruotsissa, Saksassa, Ukrainassa. Esiintymispaikat ovat vaihdelleet konserttisaleista areenoille, rockklubeille ja taiwanilaisen moponkorjaajan verstaalle.

Yhteystiedot: pekkokappi@gmail.com, 040 671 7422

Pekko Käppi

Pekko Käppi

Petra Käppi (s. 1978)

FM Petra Käppi on tansanialaiseen perinnemusiikkiin ja suomalaiseen vanhaan perinteeseen erikoistunut esiintyjä ja muusikko. Petra Käppi tekee pääasiassa työtä lastenkulttuurin saralla Kulttuuriosuuskunta Uulussa monitaiteellisissa ja monikulttuurisissa toiminnallisissa konserteissa ja työpajoissa, joissa yhdistyy musiikki, tanssi ja teatteri. Petra Käpin instrumentteja ovat laulun lisäksi pienkanteleet ja tansanialainen sormipiano. Tämän lisäksi hän soittaa erilaisia perkussiota, pianoa, ukelelea sekä joitain kansanpuhaltimia. Musiikkikoulu Uulussa Petra ohjaa muskareita vauvoille ja taaperoille sekä pitää soitinmuskareita.

Petra Käppi on koulutukseltaan etnomusikologi ja hän on opiskellut tämän lisäksi tansanialaista perinnnemusiikkia Tansaniassa useilla opintomatkoilla. Musiikki ja tanssi ovat kulkeneet käsi kädessä lapsuudesta saakka Petran elämässä. Klassiset piano-opinnot Tampereen konservatoriolla ja pitkä tanssitausta eri lajien parissa ovat tärkeitä vaikuttajia hänen musiikillisessa taustassaan. Petra on tehnyt opintoja myös yliopistolla kasvatusteiteellisessä ja tämän lisäksi hän on opiskellut erityistä tukea tarvitseville lapsille suunnattua pedagogiikkaa luovan tanssin keinoin.

Yhteystiedot: petra@uulu.fi, 050 308 4291

Petra Käppi