Tarinakonsertit

Kyllästyttääkö paikallaan istuminen konsertissa? Uulun toiminnallisissa konserteissa ei ole tätä huolta! Konserttien pohjalla on usein satu tai tarina, joka kuljettaa eteenpäin. Muusikkojen esittämien kappaleiden väleissä kuulijat saavat tehdä tarinaan sopivia äänimaisemia sekä pääsevät laulamaan ja tanssimaan.

Konserteissa yleisökin pääsee kokeilemaan soittimia. Jos halutaan että jokainen osallistuja saa soittaa, yleisömäärä on rajattava noin 80 ihmiseen.  Konsertteja voidaan tehdä myös suuremmille yleisöille, mutta silloin vain osa pääsee kokeilemaan instrumenttaja. Konsertin jälkeen voi tosin olla vapaa soitinkokeiluosuus niille, jotka eivät itse setin aikana saaneet soitinta käteensä. Kerro tästä toiveesi!

Linkeistä löytyy eri ikäisille valmiita konserttikokonaisuuksia, ja uusia muokkaamme aina kysyttäessä. Ota yhteyttä niin ideoidaan teille paras kokonausuus! Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano, Kihniö)
Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Muu Pirkanmaa ja Tampere)

Vuoden 2019 ohjelmisto:

LENTÄVÄN KALAKUKON KYYDISSÄ

Uulun toiminnallisessa tarinakonsertissa lapset pääsevät Lentävä kalakukko-laulun viemänä lupsakan konduktöörin mukaan aikamatkalle Suomen historiaan. Konduktööri on työskennellyt vuosikymmeniä junassa, ja hän on matkoillaan tavannut paljon laulajia ja soittajia eri puolilta Suomea. Esityksessä kuullaan esimerkiksi Teppana Jäniksestä, joka soitti ihmiset hurmokseen kanteleellaan sekä vienankarjalaisesta runonlaulajasta Marina Takalosta, joka johdattaa lapset Kalevalan laulettuihin tarinoihin. Yleisö pääsee esityksessä mukaan laulamaan ja soittamaan erilaisia perinnesoittimia sekä kuulemaan laulettuja tarinoita menneistä ajoista sekä tanssimaan poloneesia Kauppias Sahlgrenin juhlissa. Lentävän kalakukon kyydissä-konsertti on tarkoitettu päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille.

Konserttista esitetään myös paremmin nuorille ja aikuisille sopivaa versiota nimellä PERINNEJUNASSA. Perinnejunassa-konsertissa yleisö pääsee tutustumaan kiinnostaviin perinnearkistojen tähtiin. Näiden hienojen soittajien ja laulajien kautta yleisö pääsee tutustumaan perinteemme eri kerroksiin runolaulusta ja paimensoittajista aina pelimanniperinteeseen saakka. Konsertissa tutuksi tulevat monet perinnearkistojemme suurimmat sankarit, kuten Teppo Repo ja Teppana Jänis.

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sovellettuna sopii kaiken ikäisille. Lentävän kalakukon kyydissä -esityksen ikäsuositus on 3-10 vuotta ja Perinnejunassa-konsertti soveltuu 10-vuotiaista ylöspäin kaiken ikäisille.  Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto noin 45 min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 10% ).

MATKUSTAN YMPÄRI MAAILMAA

“Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan!” Tämä vanha tuttu lastenlaulu vie yleisön matkalle muusikoiden kanssa. Kaikista maista, joissa konsertissa vieraillaan, opitaan tervehdys, uusi laulu ja löydetään joku jännittävä soitin. Tere! Bonjour! Jambo! Lähde mukaan matkalle! Konsertti soveltuu erityisen hyvin erilaisten kielisuihkujen ja kielikylpyjen yhteyteen, konsertissa kuulee lauluja eri kielillä ja eri kielistä myös opetellaan joitain sanoja konsertin aikana.

Konsertista esitetään vuonna 2019 uutta versiota osittain uusituilla matkakohteilla ja lauluilla. Matkakohdemaita vuonna 2019 ovat Viro, Ruotsi, Ranska, Venäjä, Usa, Brasilia, Turkki ja Tansania. Näistä maista aina viidessä tai kuudessa keritään käydä yhdessä konsertissa. Tilaaja saa vaikuttaa itse matkakohteiden valintaan. Konsertista voidaan esittää myös nuorille tai ikäihmisille sovellettua versiota, jossa kuullaan tietoa soittimista ja musiikkikulttuureista ja tietysti nautitaan musiikista!

  • “Tässä konsertissa aikuisetkin oppivat tosi paljon, mahtavaa!” (Esimerkki saamastamme palautteesta aikuiselta.)
  • Tää oli kyllä tosi kivaa! Parasta oli, kun sai soittaa mukana! (Esimerkki lapsen konserttipalautteesta.)

Info:

Soveltuu parhaiten 3-8 vuotiaille.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 10% ).

ALUSSA OLI LAULU

Etnomusikologi Jutta Juurisävel sukeltaa urheilijaystävänsä Teppo Läpyn kanssa tutkimaan taikalaatikon uumenia.

Löytyy laulu ja soitin jos toinenkin -ja myös monen monta tarkoitusta ja syytä siihen, miksi jokaisessa maailmankolkassa ihmisääni on niin tärkeä! Läpyt sille!
Monipuolinen konsertti -laaja-alainen, maailman eri kolkilta musiikkitietoutta- useita eri soittimia- lapset olivat osallisia koko ajan- taitavat esiintyjät -huumoria taiteen tekemisen keskellä (konserttiarvio, rehtori 2018)
Info:

Konsertti sopii koko perheelle vauvoista vaareihin, settiä muutetaan ikärakenteen mukaan. Yleisö pääsee laulamaan, rytmittämään ja kokeilemaan soittimia esityksen aikana.  Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille.

AAVA -veden kiertokulku
Konsertista on kaksi versiota: näytelmällinen setti alakouluille ja ilman näytelmää esitettävä päiväkoteihin ja yläkouluihin/lukioihin. Hinta 350e + alv +matkat. Kaksi ohjaajaa, kesto noin 45 min. 
Alakoulut, näytelmällinen konsertti:
Etnomusikologi Jutta Juurisävel seikkailee keihääheittäjäystävänsä Teppo Läpyn kanssa hydrologisen kiertokulun maailmassa! Divetymonoksidi on taatusti vaarallista ja vesijalanjälki… öhm, mikä se nyt olikaan? Mukana on perinnesoittimia kuudesta eri maasta, ja konsertin aikana myös yleisö pääsee niitä kokeilemaan laulamisen, rytmityksen ja liikkeen lomassa.
Läpyn paikka!
Päikyt ja yläkoulut: 
AAVA -veden kiertokulku
Aava vie hydrologien kierron pyörteisiin, ulapalle, jäätikölle, sädemetsään, suolle, joen varrelle! Konsertissa yleisö pääsee tutustumaan paitsi veden kiertokulkuun, myös veden äärellä asuvien kansojen musiikkiin.
Setin aikana osallistujista tulee myös osa bändiä, sillä laulun, rytmityksen ja liikeen lomassa päästään myös kokeilemaan itse soittimia.

KIELI POSKESSA

Pöllö istuu puussa -mutta ei kauaa! Postiin kolahtanut hääkutsu vie siivekkään lentelemään ympärin Eurooppaa ja kutsumaan koolle vanhoja kavereita eri maista. Matkalla opitaan tervehdyksiä, numeroita ja värejä eri kielillä siinä missä soitetaan eri maiden perinnesoittimiakin. Ei kun vankkurin kyytiin ja menoksi!

Wow, mikä konsertti! Siinä virkistyi aikuiset ja lapset.  Kiitos tätä lisää! Tuli tietoa ja elämystä, osallistumista ja iloa. (Mikkeli 2019, päiväkoti)

Hinta 350e+matkat, Kaksi ohjaajaa, suositusikä 0-10 vuotta, kesto noin 45 min. 

YHDESSÄ! on vauvaperheiden oma setti!

Uulun muusikot ja sosiaalisen sirkuksen ammattilaiset laittoivat hynttyyt yhteen ja tekivät konsertin, jossa vauva ja vauvan lähipiiri (vanhemmat, sisarukset, kummit, mummit ja muut tärkeät ihmiset) saavat tehdä ja olla yhdessä!

Matkalla karhun syntymäpäiväjuhlille pääsee niin soittamaan, laulamaan, liikkumaan kuin kokeilemaan sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. Ei vaadi ennakko-osaamista, mukaan voi tulla jo ihan pienenkin vauvan kanssa. Yhdessä olemme kaikki enemmän!

Kolme ohjaajaa, kesto noin 40 min. Hinta 450e+alv+matkat. Vaatii tilan, jossa on vapaa lattia, ei sovi auditorioihin tai muihin tiloihin joissa on kiinteä katsomo. HUOM! Lattialle tarvitaan tilaajan puolelta jumppa/räsymattoja joiden päällä vauvat voivat makoilla. 

IKÄIHMISTEN SETIT

Uulu keikkailee paljon myös palvelutaloissa ja vanhainkodeissa. Myös näissä konserteissa yleisö saa laulaa, tanssia ja soittaa mukana oman jaksamisensa mukaan. Sopii myös vuodepotilaille!

Rempseä meno ja ennakkoluuloton soitinten ja musiikkityylien esittely on tuonut monesta konsertista huippuarviot.

Valmiita settejä ovat mm. Säveliä Suomesta, Aava ja Matkustan ympäri maailmaa. Pääasiassa mukana on aina kaksi muusikkoa, kesto noin 45 minuuttia, hinta 350e. Pyydä oma, räätälöity tarjous!

*Miten asukkaamme hymyilivät! Tuskin kukaan meistä koskaan on ollut näin erilaisessa konsertissa tai edes nähnyt tuollaisia soittimia. Puhumattakaan niiden soittamisesta!  Attendo Ankkuri, Raahe 2018

*Täyden kympin setti! Sopiva asiakaskunnalle, kaikki nauttivat! Piippurannan klubi, Jyväskylä 2018

*Olitte kyllä vuoden piristys! Mikä ammattitaito, wau, kiitos. Esperi Care Teponkartano, Nurmo 2018
Kuva: Pasi Tiitola

Kuva: Pasi Tiitola

UULU-MUSKARIKONSERTTI

Uulu-muskarikonsertissa pääsee laulamaan ja leikkimään uusia sekä vanhoja ihania ja meneviä muskarilauluja. Konsertti sopii päiväkoteihin ja erilaisiin pienten lasten tapahtumiin. Ennen laulua opetellaan vähän yhdessä sanoja ja leikkiä, jotta lapsen pääsisivät mahdollisimman hyvin osallistumaan konsertin lauluihin laulamalla ja leikkimällä mukana. Konsertissa on mukana myös rumpuja, helistimiä, kanteleita sekä ukulelejä ja lapset pääsevät orkesteriin mukaan soittamaan näitä soittimia. Konsertissa kuultavia lauluja ovat esimerkiksi: Saku sammakko, Apina orkesteri, Pikku Matin auto, Litra mansikoita ja Villi pyörä.

Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto noin 45 min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 10% ).

Vanhemmat ohjelmat (tilattavissa erillisellä sopimuksella):

Hyönteisten syntyHyönteisten synty

Tässä interaktiivisessa konsertissa seikkaillaan Afrikassa: yleisö pääsee mukaan häihin ja matkustamaan tähtien maahan. Perinteinen tarina kertoo kaiken muun ohessa myös sen, miten hyönteiset löysivät tiensä maan päälle ihmisten kiusaksi. Lapset pääsevät osallistumaan konserttiin laulamalla, tanssimalla ja soittamalla. Konsertissa soivat harvemmin Suomessa kuultavat tansanialaiset perinnesoittimet, kuten ilimba-sormipiano ja ndono-soittokaari. Konsertti voidaan toteuttaa pienenä kahden esiintyjän konserttina tai suurena koko koulun tai päiväkodin konserttina. Kolmen esiintyjän konsertissa Uulun esiintyjien vahvistukseksi tulee tansanialainen ammattimuusikko ja tanssija Menard Mponda.

Info

Tarinakonsertti itäisen Afrikan alueen soittimilla sopii 4–12-vuotiaille. 2–3 esiintyjää, kesto n. 45 minuuttia. Hinta 200–600 euroa + matkat.

Toivomukset tilaajalle

Tilaksi sopii koulun tai päiväkodin sali.

uulu muurikkiMuurikki ja metsän väki

Toiminnallinen konsertti muinaissuomalaisilla soittimilla. Sopii 0–10-vuotiaille, käy myös koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi.  Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin 30 min. Hinta 300-450 € + matkat.

Tarina Muurikki lehmästä kuljettaa lapset noin 150 vuotta ajassa taaksepäin. Muurikki pääsee pitkän talven jälkeen niitylle ja metsään paimenien kanssa. Kuinka onnellinen Muurikki onkaan nähdessään taas vihreää ruohoa, metsän väkeä ja kuullessaan lintujen laulua. Tarinan kautta opitaan miten paimenet ovat vanhaan aikaan suojanneet karjaansa. Konsertissa myös kuullaan, minkälainen musiikki tuolloin Suomessa soi. Jokainen osallistuja pääsee konsertin aikana itse kokeilemaan jotain muinaissuomalaista soitinta eri äänimaisemien vaihtuessa ja tarinan edetessä.

Tässä tarinassa kaikki menee metsään! Hulvaton seikkailu alkaa, kun Tessa-lehmä katoaa laitumelta eikä vastaa, vaikka emäntä huutelee karjankutsua ja toitottaa pukinsarvella. Lehmänetsintäretki vie lapset metsään ihmettelemään, mitä metsän erilaiset asukkaat asiasta tietävät. Lopuksi saattaa löytyä muutakin kuin lehmä – vaikkapa sisäinen ritari, linnanneito, sinipiika tai pomppiva pupu! Tarinan kuluessa osallistujat pääsevät kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia, laulamaan, tanssimaan ja tekemään rytmiä. Vanhan suomalaisen musiikin ja uusien sävellysten lisäksi päästään kuin varkain tutustumaan keskiaikaiseen tyyliin ja soittimistoon.

Info

Toiminnallinen konsertti voidaan toteuttaa kaikille 0–12-vuotiaille. Kaksi ohjaajaa, kesto 30–60 min, hinta 300–450 euroa + matkat (konsertin alv 0 %).

Pallon Tallaaja

Toiminnallinen konsertti ympäri maailmaa kerätyillä perinnesoittimilla. Soveltuu kaikille yli 6-vuotiaille.  Neljä esiintyjää, kesto 45–60 min. Hinta 800€ + matkat. Äänentoisto pakollinen (voidaan tuoda mukana erillisestä korvauksesta).

Pallon tallaaja-konsertissa matkataan kuuntelemassa maailman eri perinnesoittimia. Tilaaja saa valita neljä aluetta seuraasvasta luettelosta:
*Muinainen Suomi (paimenperinne, runolaulu, jouhikko- ja kantelemusiikki)
*Irlantilainen kansanmusiikki
*Pohjoisintialainen taidemusiikki
*Tansanialainen perinnemusiikki (erityisesti gogo-heimo)
*Brasilia, sambaperinne ja sen juuret
*Pohjois-Amerikan intiaanit (erityisesti dinét)
*Oseania, väläyksiä Polynesian rytmiikasta sekä soitinesimerkkejä maoreilta ja kanakeilta
Osallistujat pääsevät konsertin aikana paitsi kuuntelemaan, myös tekemään rytmejä sekä opettelemaan laulua ja tanssia. Tämä on taatusti nopein ja helpoin maailmanympärimatka koskaan!

Tilaajan puolelta sali, johon kaikki mahtuvat ilman että istuvat kuin sillit suolassa (tanssille täytyy jäädä tilaa). Muusikot ovat mielellään lavalla, jolloin soittimet näkyvät kauemmas ja niiden esittely on helpompaa.

Uneton siili

Kaikkihan tietävät, että siilit nukkuvat talvella talviunta. Tai ainakin niiden pitäisi! Mikä avuksi, kun uni ei tule silmään? Herttainen Sanelma-siili kyllästyy pyörimään lehtikasassa ja lähtee etsimään apua unettomuuteensa. Jokainen osallistuja pääsee konsertin aikana itse kokeilemaan jotain muinaissuomalaista soitinta eri äänimaisemien vaihtuessa ja tarinan edetessä. Vauvat saavat helistää rapapalleja ja poronkelloja, isommat lapset oppivat tuntemaan myös julmun ja pitkähuilun. Millä vanha viisas tietäjä lopulta saakaan Sanelman nukahtamaan?

Info

Tarinakonsertti muinaissuomalaisilla soittimilla. Sopii kaikille sylivauvoista alkaen, parhaiten koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi. Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto ikäryhmästä riippuen 30–60 minuuttia. Hinta 250–450 euroa + matkat. Konsertin voi toteuttaa myös työpajana 0–6-vuotiaille, jolloin mukaan mahtuu korkeintaan 30 lasta, yksi ohjaaja, hinta 100 euroa + alv + matkat.

Toivomukset tilaajalle

Sopiva sali, jossa lapset mahtuvat istumaan ryhmissä ja liikkumaan. Jos ollaan jumppasalissa, se olisi hyvä voida puolittaa. Tuolit ovat tässä konsertissa vain tiellä, joten lapsille mukaan tarvittaessa patjoja tai istuma-alustoja lattialle.

Väinö Västäräkin matkassa

Antero Mentu

Västäräkit ovat viisaita lintuja, jotka muistavat paljon vanhoja asioita sekä tuntevat monia maita ja kulttuureja. Konsertissa seurataan Väinö Västäräkin syysmuuttoa etelään, Somaliaan saakka. Väinö tuntee vanhan kekriperinteen, mutta mitä muita syksyyn liittyviä tapoja eri maista löytyy? Tai minkälainen musiikki soi maissa, joiden kautta Väinö lentää? Lapset pääsevät tutustumaan Viron, Balkanin ja Somalian kulttuureihin ja saavat samalla pienen kosketuspinnan siihen minkälaisia kulttuuritaustoja Suomessa asuvilla maahanmuutajilla voi olla. Konsertti tehdään lasten kanssa yhdessä, joten lapset pääsevät konsertin aikana soittamaan erilaisia soittimia sekä laulamaan ja tanssimaan.

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii kaiken ikäisille lapsille. Konsertti käy myös koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi. Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin. 45 min. Hinta 300–450 € + matkat (konsertin alv 0%).

KEIKKAVIDEO AUKEAA TÄSTÄ!

Tab content

Krokotiili Kwento ja yhteisen äänen metsästys

Meillä on kaikilla yhteinen ääni vaikka olemme erinäköisiä, -kokoisia ja kotoisin maapallon eri puolilta. Tämän saa huomata myös Nigeriasta Korkeasaaren eläintarhaan muuttanut Kwento Krokotiili, joka uudessa kotipaikassaan tutustuu venäläiseen Miska-karhuun, irakilaiseen Samir Viidakkokissaan, somalialaiseen Khandro Kameliin ja Afganistanissa syntyneeseen Suleima Sudenpentuun. Koti-ikävä kaikkoaa ja uusia ystäviä löytyy musiikin avulla!

Info

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten kolmevuotiaista kolmasluokkalaisiin.  Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin 60 minuuttia. Hinta 300–450 euroa + matkat (konsertin alv 0 %).

LINKKI KEIKKAVIDEOON

Kanteleen kaverit

Kansallissoittimemme kantele on aika kansainvälinen kaveri! Sillä on serkkuja ja pikkuserkkuja ja kummin kaimoja ympäri maailmaa. Tässä konsertissa tutustutaan kanteleen sukulaissoittimiin joita löytyy paljon etenkin Aasian alueelta. Erilaiset lautasitrat soivat kaikki omalla tavallaan, osa palikoilla naputellen ja osa kieliä näppäämällä. Jokaista soitinta pääsee pajan kanteleradalla kokeilemaan ja lopuksi tehdään iso orkesteri sekä kanteleista että sen kavereista!

Info
Nelivuotiaista aikuisiin.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 0% ).

Miten Suomi soi? 

Tarinakonsertti kertoo Suomen erilaisista äänistä, joita päähenkilö ihmettelee kerrostaloasunnossaan. Tämän päivän Suomessa soivat yhtä lailla omat perinnesoittimemme kuin maahanmuuttajien mukanaan tuomat instrumentit. Konsertissa Sibeliusta soitetaan irakilaisella ud-luutulla ja runolaulu taipuu näppärästi räpiksi. Konsertissa myös yleisö pääsee kokeilemaan erilaisia soittimia ja laulamaan sekä liikkumaan!

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten 3-10-vuotiaille.  Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto noin 45 min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille. Tarinan käsikirjoitus: Alexandra Salmela

Matka Turkoosipalatsiin

Tässä konsertissa matkustetaan tarinan ja musiikin avulla tapaamaan alkuperäiskansoja ja vanhoja heimoja eri puolilla maailmaa. Tarina alkaa Arizonasta diné-intiaanien luota ja päättyy toiselle puolella maailmaa sateenkaaren päähän Tyynenmeren saarille. Tyynenmeren rannoilla simpukatkin muuttuvat soittimiksi ja huiluja soitetaan myös nenällä!

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten 3-12  -vuotiaille. Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto 45min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana.

Kukon ja kanan karkumatka

Toiminnallinen konsertti suomalaisilla perinnesoittimilla. Soveltuu parhaiten 4–12-vuotiaille. Mukana kaksi esiintyjää, kesto n. 60 min. Hinta 300–450€ + matkat.

Kukko ja kana asui mökissä punaisessa, elo heillä oli oikein hauskaa -kunnes kana eräänä päivänä näki Kierivän-Pyörivän putoavan kaivoon! Kukko epäili maailmanlopun olevan tulossa ja siitäkös soppa syntyi… Hersyvä kansansatu saa uutta vauhtia soittimista, lauluista, loitsuista ja tanssista. Jokainen osallistuja pääsee mm. soittamaan jotain perinnesoitinta ja vetämään karhuparkaa ylös suonsilmäkkeestä. Samalla myös selviää miksi ne kanat ylipäätään ovat aina kotkottamassa!

Tarvikkeet: Tilaajan puolelta sopiva sali (jos ollaan jumppasalissa, se olisi hyvä voida puolittaa). Lasten täytyy mahtua istumaan ryhmissä ja liikkumaan. Tuolit ovat tässä konsertissa vain tiellä, joten lapsille mukaan tarvittaessa patjoja tai istuma-alustoja lattialle.