Tarinakonsertit

Kyllästyttääkö paikallaan istuminen konsertissa? Uulun toiminnallisissa konserteissa ei ole tätä huolta! Konserttien pohjalla on usein satu tai tarina, joka kuljettaa eteenpäin. Muusikkojen esittämien kappaleiden väleissä kuulijat saavat tehdä tarinaan sopivia äänimaisemia sekä pääsevät laulamaan ja tanssimaan.

Konserteissa yleisökin pääsee kokeilemaan soittimia. Jos halutaan että jokainen osallistuja saa soittaa, yleisömäärä on rajattava noin 80 ihmiseen.  Konsertteja voidaan tehdä myös suuremmille yleisöille, mutta silloin vain osa pääsee kokeilemaan instrumenttaja. Konsertin jälkeen voi tosin olla vapaa soitinkokeiluosuus niille, jotka eivät itse setin aikana saaneet soitinta käteensä. Kerro tästä toiveesi!

Linkeistä löytyy eri ikäisille valmiita konserttikokonaisuuksia, ja uusia muokkaamme aina kysyttäessä. Ota yhteyttä niin ideoidaan teille paras kokonausuus! Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano, Kihniö)
Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Muu Pirkanmaa ja Tampere)

Vuoden 2020 ohjelmisto:

SOTKAN MUNASTA MAAILMA

Monitaiteisessa Sotkan munasta maailma esityksessä sukelletaan runolaulun ja Kalevalan maailmaan. Esityksessä kuullaan laulettuna tarinoita maailman synnystä, vanhoista suomalaisista sankareista ja sukelletaan myyttiseen metsään, joka on täynnä salaperäistä elämää. Lauletut runot heräävät kuvina elämään lavalla esityksen aikana tehdyllä live-piirustuksella. Kuvataiteilijan lavalla tekemä kuvitus heijastetaan videotykin kautta suurelle valkokankaalle. Esityksessä yhdistyvät vanhat runolaulutekstit ja Itä-meren alueen musiikki uuteen esitystapaan. Musiikissa perinnesoitinten soitto yhdistyy looper-efektien käyttöön ja kuvituksessa käytetään apuna monenlaista tekniikkaa.  Esitys on Uulun tyyliin osallistava, yleisö pääsee mukaan laulamaan runolaulua, sekä piirtämään tarinaa suurelle paperille. Esityksen aikana syntynyt piirustus jää esityspaikkaan muistoksi esityksestä.

Yleisöpalautteita esityksestä:

“Olipa rentouttava esitys, kaikki murheet ja stressi unohtui!

“Olipa ihanan hypnoottista!”

“ Te olette niin taitavia! Tämä oli tosi moniaistinen ja kaikille sopiva juttu. Kaikille löytyi jotain kiinnostavaa seurattavaa.”

“Sopii ihan kaikille, jopa meidän koirat kuuntelivat tämä konsertin tyytyväisenä.”

Muusikot: Petra Käppi ja Joonas Ojajärvi

Kuvataiteilija: Petri Seppä

Soveltuu 5 vuodesta ylöspäin kaiken ikäisille. Yhden konsertin hinta on 600 euroa plus alv 10 % ja matkakorvaukset.

Esittelyvideo Sotkan munasta maailma esityksestä

Taustatietoa Sotkan munasta maailma esityksestä kouluille

Taustatietoa Sotkan munasta maailma esityksen soittimista kouluille

 

 

MATKUSTAN YMPÄRI MAAILMAA

“Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan!” Tämä vanha tuttu lastenlaulu vie yleisön matkalle muusikoiden kanssa. Kaikista maista, joissa konsertissa vieraillaan, opitaan tervehdys, uusi laulu ja löydetään joku jännittävä soitin. Tere! Bonjour! Jambo! Lähde mukaan matkalle! Konsertti soveltuu erityisen hyvin erilaisten kielisuihkujen ja kielikylpyjen yhteyteen, konsertissa kuulee lauluja eri kielillä ja eri kielistä myös opetellaan joitain sanoja konsertin aikana.

Konsertista esitetään vuonna 2019 uutta versiota osittain uusituilla matkakohteilla ja lauluilla. Matkakohdemaita vuonna 2019 ovat Viro, Ruotsi, Ranska, Venäjä, Usa, Brasilia, Turkki ja Tansania. Näistä maista aina viidessä tai kuudessa keritään käydä yhdessä konsertissa. Tilaaja saa itse vaikuttaa matkakohteiden valintaan. Konsertista voidaan esittää myös nuorille tai ikäihmisille sovellettua versiota, jossa kuullaan tietoa soittimista ja musiikkikulttuureista ja tietysti nautitaan musiikista!

  • “Tässä konsertissa aikuisetkin oppivat tosi paljon, mahtavaa!” (esimerkki saamastamme palautteesta aikuiselta)
  • Tää oli kyllä tosi kivaa! Parasta oli, kun sai soittaa mukana! (esimerkki lapsen konserttipalautteesta)

Soveltuu parhaiten 3–8-vuotiaille.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 10% ).

ALUSSA OLI LAULU

Etnomusikologi Jutta Juurisävel sukeltaa urheilijaystävänsä Teppo Läpyn kanssa tutkimaan taikalaatikon uumenia.

Löytyy laulu ja soitin jos toinenkin -ja myös monen monta tarkoitusta ja syytä siihen, miksi jokaisessa maailmankolkassa ihmisääni on niin tärkeä! Läpyt sille!
Monipuolinen konsertti -laaja-alainen, maailman eri kolkilta musiikkitietoutta- useita eri soittimia- lapset olivat osallisia koko ajan- taitavat esiintyjät -huumoria taiteen tekemisen keskellä (konserttiarvio, rehtori 2018)

Konsertti sopii koko perheelle vauvoista vaareihin, settiä muutetaan ikärakenteen mukaan. Yleisö pääsee laulamaan, rytmittämään ja kokeilemaan soittimia esityksen aikana.  Hinta 300–450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille.

AAVA – veden kiertokulku
Konsertista on kaksi versiota: näytelmällinen setti alakouluille ja ilman näytelmää esitettävä päiväkoteihin ja yläkouluihin/lukioihin. Hinta 350e + alv +matkat. Kaksi ohjaajaa, kesto noin 45 min. 
Alakoulut, näytelmällinen konsertti:
Etnomusikologi Jutta Juurisävel seikkailee keihäänheittäjäystävänsä Teppo Läpyn kanssa hydrologisen kiertokulun maailmassa! Divetymonoksidi on taatusti vaarallista ja vesijalanjälki… öhm, mikä se nyt olikaan? Mukana on perinnesoittimia kuudesta eri maasta, ja konsertin aikana myös yleisö pääsee niitä kokeilemaan laulamisen, rytmityksen ja liikkeen lomassa.
Läpyn paikka!
Päikyt ja yläkoulut: 
AAVA – veden kiertokulku
Aava vie hydrologien kierron pyörteisiin, ulapalle, jäätikölle, sademetsään, suolle, jo