Tarinakonsertit2018-08-30T12:49:12+00:00

Tarinakonsertit

Kyllästyttääkö paikallaan istuminen konsertissa? Uulun toiminnallisissa konserteissa ei ole tätä huolta! Konserttien pohjalla on aina satu tai tarina, joka kuljettaa konserttia eteenpäin. Muusikkojen esittämien kappaleiden väleissä kuulijat saavat tehdä tarinaan sopivia äänimaisemia sekä pääsevät laulamaan ja tanssimaan.

Konserteissa yleisökin pääsee kokeilemaan soittimia. Jos halutaan että jokainen osallistuja saa soittaa, yleisömäärä on rajattava noin 80 ihmiseen.  Konsertteja voidaan tehdä myös suuremmille yleisöille, mutta silloin vain osa pääsee kokeilemaan instrumenttaja. Konsertin jälkeen voi tosin olla vapaa soitinkokeiluosuus niille, jotka eivät itse setin aikana saaneet soitinta käteensä. Kerro tästä toiveesi!

Linkeistä löytyy eri ikäisille valmiita konserttikokonaisuuksia, ja uusia muokkaamme aina kysyttäessä. Ota yhteyttä niin ideoidaan teille paras kokonausuus! Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano, Kihniö)
Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Muu Pirkanmaa ja Tampere)

Vuoden 2018 ohjelmisto:

Miten Suomi soi? 

Tarinakonsertti kertoo Suomen erilaisista äänistä, joita päähenkilö ihmettelee kerrostaloasunnossaan. Tämän päivän Suomessa soivat yhtä lailla omat perinnesoittimemme kuin maahanmuuttajien mukanaan tuomat instrumentit. Konsertissa Sibeliusta soitetaan irakilaisella ud-luutulla ja runolaulu taipuu näppärästi räpiksi. Konsertissa myös yleisö pääsee kokeilemaan erilaisia soittimia ja laulamaan sekä liikkumaan!

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten 3-10-vuotiaille.  Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto noin 45 min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille. Tarinan käsikirjoitus: Alexandra Salmela

“Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan!” Tämä vanha tuttu lastenlaulu vie yleisön matkalle muusikoiden kanssa. Jokaisesta maasta opitaan tervehdys, laulu ja löydetään laatikosta joku jännittävä soitin. Tere! Bonjour! Hola! Jambo! Lähde mukaan matkalle!

Soveltuu parhaiten 0-12 vuotiaille.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 0% ).

Matka Turkoosipalatsiin

Tässä konsertissa matkustetaan tarinan ja musiikin avulla tapaamaan alkuperäiskansoja ja vanhoja heimoja eri puolilla maailmaa. Tarina alkaa Arizonasta diné-intiaanien luota ja päättyy toiselle puolella maailmaa sateenkaaren päähän Tyynenmeren saarille. Tyynenmeren rannoilla simpukatkin muuttuvat soittimiksi ja huiluja soitetaan myös nenällä!

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten 3-12  -vuotiaille. Konsertissa on kaksi esiintyjää, kesto 45min. Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana.

Kukon ja kanan karkumatka

Toiminnallinen konsertti suomalaisilla perinnesoittimilla. Soveltuu parhaiten 4–12-vuotiaille. Mukana kaksi esiintyjää, kesto n. 60 min. Hinta 300–450€ + matkat.

Kukko ja kana asui mökissä punaisessa, elo heillä oli oikein hauskaa -kunnes kana eräänä päivänä näki Kierivän-Pyörivän putoavan kaivoon! Kukko epäili maailmanlopun olevan tulossa ja siitäkös soppa syntyi… Hersyvä kansansatu saa uutta vauhtia soittimista, lauluista, loitsuista ja tanssista. Jokainen osallistuja pääsee mm. soittamaan jotain perinnesoitinta ja vetämään karhuparkaa ylös suonsilmäkkeestä. Samalla myös selviää miksi ne kanat ylipäätään ovat aina kotkottamassa!

Tarvikkeet: Tilaajan puolelta sopiva sali (jos ollaan jumppasalissa, se olisi hyvä voida puolittaa). Lasten täytyy mahtua istumaan ryhmissä ja liikkumaan. Tuolit ovat tässä konsertissa vain tiellä, joten lapsille mukaan tarvittaessa patjoja tai istuma-alustoja lattialle.

Alussa oli laulu 

Etnomusikologi Jutta Juurisävel sukeltaa urheilijaystävänsä Teppo Läpyn kanssa tutkimaan taikalaatikon uumenia. Löytyy laulu ja soitin jos toinenkin -ja myös monen monta tarkoitusta ja syytä siihen, miksi jokaisessa maailmankolkassa ihmisääni on niin tärkeä! Läpyt sille!
Info:

Konsertti sopii koko perheelle vauvoista vaareihin, settiä muutetaan ikärakenteen mukaan. Yleisö pääsee laulamaan, rytmittämään ja kokeilemaan soittimia esityksen aikana.  Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille.

Vanhemmat ohjelmat (tilattavissa erillisellä sopimuksella):

Hyönteisten syntyHyönteisten synty

Tässä interaktiivisessa konsertissa seikkaillaan Afrikassa: yleisö pääsee mukaan häihin ja matkustamaan tähtien maahan. Perinteinen tarina kertoo kaiken muun ohessa myös sen, miten hyönteiset löysivät tiensä maan päälle ihmisten kiusaksi. Lapset pääsevät osallistumaan konserttiin laulamalla, tanssimalla ja soittamalla. Konsertissa soivat harvemmin Suomessa kuultavat tansanialaiset perinnesoittimet, kuten ilimba-sormipiano ja ndono-soittokaari. Konsertti voidaan toteuttaa pienenä kahden esiintyjän konserttina tai suurena koko koulun tai päiväkodin konserttina. Kolmen esiintyjän konsertissa Uulun esiintyjien vahvistukseksi tulee tansanialainen ammattimuusikko ja tanssija Menard Mponda.

Info

Tarinakonsertti itäisen Afrikan alueen soittimilla sopii 4–12-vuotiaille. 2–3 esiintyjää, kesto n. 45 minuuttia. Hinta 200–600 euroa + matkat.

Toivomukset tilaajalle

Tilaksi sopii koulun tai päiväkodin sali.

uulu muurikkiMuurikki ja metsän väki

Toiminnallinen konsertti muinaissuomalaisilla soittimilla. Sopii 0–10-vuotiaille, käy myös koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi.  Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin 30 min. Hinta 300-450 € + matkat.

Tarina Muurikki lehmästä kuljettaa lapset noin 150 vuotta ajassa taaksepäin. Muurikki pääsee pitkän talven jälkeen niitylle ja metsään paimenien kanssa. Kuinka onnellinen Muurikki onkaan nähdessään taas vihreää ruohoa, metsän väkeä ja kuullessaan lintujen laulua. Tarinan kautta opitaan miten paimenet ovat vanhaan aikaan suojanneet karjaansa. Konsertissa myös kuullaan, minkälainen musiikki tuolloin Suomessa soi. Jokainen osallistuja pääsee konsertin aikana itse kokeilemaan jotain muinaissuomalaista soitinta eri äänimaisemien vaihtuessa ja tarinan edetessä.

Tässä tarinassa kaikki menee metsään! Hulvaton seikkailu alkaa, kun Tessa-lehmä katoaa laitumelta eikä vastaa, vaikka emäntä huutelee karjankutsua ja toitottaa pukinsarvella. Lehmänetsintäretki vie lapset metsään ihmettelemään, mitä metsän erilaiset asukkaat asiasta tietävät. Lopuksi saattaa löytyä muutakin kuin lehmä – vaikkapa sisäinen ritari, linnanneito, sinipiika tai pomppiva pupu! Tarinan kuluessa osallistujat pääsevät kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia, laulamaan, tanssimaan ja tekemään rytmiä. Vanhan suomalaisen musiikin ja uusien sävellysten lisäksi päästään kuin varkain tutustumaan keskiaikaiseen tyyliin ja soittimistoon.

Info

Toiminnallinen konsertti voidaan toteuttaa kaikille 0–12-vuotiaille. Kaksi ohjaajaa, kesto 30–60 min, hinta 300–450 euroa + matkat (konsertin alv 0 %).

Pallon Tallaaja

Toiminnallinen konsertti ympäri maailmaa kerätyillä perinnesoittimilla. Soveltuu kaikille yli 6-vuotiaille.  Neljä esiintyjää, kesto 45–60 min. Hinta 800€ + matkat. Äänentoisto pakollinen (voidaan tuoda mukana erillisestä korvauksesta).

Pallon tallaaja-konsertissa matkataan kuuntelemassa maailman eri perinnesoittimia. Tilaaja saa valita neljä aluetta seuraasvasta luettelosta:
*Muinainen Suomi (paimenperinne, runolaulu, jouhikko- ja kantelemusiikki)
*Irlantilainen kansanmusiikki
*Pohjoisintialainen taidemusiikki
*Tansanialainen perinnemusiikki (erityisesti gogo-heimo)
*Brasilia, sambaperinne ja sen juuret
*Pohjois-Amerikan intiaanit (erityisesti dinét)
*Oseania, väläyksiä Polynesian rytmiikasta sekä soitinesimerkkejä maoreilta ja kanakeilta
Osallistujat pääsevät konsertin aikana paitsi kuuntelemaan, myös tekemään rytmejä sekä opettelemaan laulua ja tanssia. Tämä on taatusti nopein ja helpoin maailmanympärimatka koskaan!

Tilaajan puolelta sali, johon kaikki mahtuvat ilman että istuvat kuin sillit suolassa (tanssille täytyy jäädä tilaa). Muusikot ovat mielellään lavalla, jolloin soittimet näkyvät kauemmas ja niiden esittely on helpompaa.

Uneton siili

Kaikkihan tietävät, että siilit nukkuvat talvella talviunta. Tai ainakin niiden pitäisi! Mikä avuksi, kun uni ei tule silmään? Herttainen Sanelma-siili kyllästyy pyörimään lehtikasassa ja lähtee etsimään apua unettomuuteensa. Jokainen osallistuja pääsee konsertin aikana itse kokeilemaan jotain muinaissuomalaista soitinta eri äänimaisemien vaihtuessa ja tarinan edetessä. Vauvat saavat helistää rapapalleja ja poronkelloja, isommat lapset oppivat tuntemaan myös julmun ja pitkähuilun. Millä vanha viisas tietäjä lopulta saakaan Sanelman nukahtamaan?

Info

Tarinakonsertti muinaissuomalaisilla soittimilla. Sopii kaikille sylivauvoista alkaen, parhaiten koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi. Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto ikäryhmästä riippuen 30–60 minuuttia. Hinta 250–450 euroa + matkat. Konsertin voi toteuttaa myös työpajana 0–6-vuotiaille, jolloin mukaan mahtuu korkeintaan 30 lasta, yksi ohjaaja, hinta 100 euroa + alv + matkat.

Toivomukset tilaajalle

Sopiva sali, jossa lapset mahtuvat istumaan ryhmissä ja liikkumaan. Jos ollaan jumppasalissa, se olisi hyvä voida puolittaa. Tuolit ovat tässä konsertissa vain tiellä, joten lapsille mukaan tarvittaessa patjoja tai istuma-alustoja lattialle.

Väinö Västäräkin matkassa

Antero Mentu

Västäräkit ovat viisaita lintuja, jotka muistavat paljon vanhoja asioita sekä tuntevat monia maita ja kulttuureja. Konsertissa seurataan Väinö Västäräkin syysmuuttoa etelään, Somaliaan saakka. Väinö tuntee vanhan kekriperinteen, mutta mitä muita syksyyn liittyviä tapoja eri maista löytyy? Tai minkälainen musiikki soi maissa, joiden kautta Väinö lentää? Lapset pääsevät tutustumaan Viron, Balkanin ja Somalian kulttuureihin ja saavat samalla pienen kosketuspinnan siihen minkälaisia kulttuuritaustoja Suomessa asuvilla maahanmuutajilla voi olla. Konsertti tehdään lasten kanssa yhdessä, joten lapset pääsevät konsertin aikana soittamaan erilaisia soittimia sekä laulamaan ja tanssimaan.

Info:

Toiminnallinen konsertti, joka sopii kaiken ikäisille lapsille. Konsertti käy myös koko päiväkodin yhteiseksi konsertiksi. Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin. 45 min. Hinta 300–450 € + matkat (konsertin alv 0%).

KEIKKAVIDEO AUKEAA TÄSTÄ!

Tab content

Krokotiili Kwento ja yhteisen äänen metsästys

Meillä on kaikilla yhteinen ääni vaikka olemme erinäköisiä, -kokoisia ja kotoisin maapallon eri puolilta. Tämän saa huomata myös Nigeriasta Korkeasaaren eläintarhaan muuttanut Kwento Krokotiili, joka uudessa kotipaikassaan tutustuu venäläiseen Miska-karhuun, irakilaiseen Samir Viidakkokissaan, somalialaiseen Khandro Kameliin ja Afganistanissa syntyneeseen Suleima Sudenpentuun. Koti-ikävä kaikkoaa ja uusia ystäviä löytyy musiikin avulla!

Info

Toiminnallinen konsertti, joka sopii parhaiten kolmevuotiaista kolmasluokkalaisiin.  Konserteissa mukana 2 esiintyjää, kesto noin 60 minuuttia. Hinta 300–450 euroa + matkat (konsertin alv 0 %).

LINKKI KEIKKAVIDEOON

Kanteleen kaverit

Kansallissoittimemme kantele on aika kansainvälinen kaveri! Sillä on serkkuja ja pikkuserkkuja ja kummin kaimoja ympäri maailmaa. Tässä konsertissa tutustutaan kanteleen sukulaissoittimiin joita löytyy paljon etenkin Aasian alueelta. Erilaiset lautasitrat soivat kaikki omalla tavallaan, osa palikoilla naputellen ja osa kieliä näppäämällä. Jokaista soitinta pääsee pajan kanteleradalla kokeilemaan ja lopuksi tehdään iso orkesteri sekä kanteleista että sen kavereista!

Info
Nelivuotiaista aikuisiin.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 0% ).