Tarinakonsertit

Kyllästyttääkö paikallaan istuminen konsertissa? Uulun toiminnallisissa konserteissa ei ole tätä huolta! Konserttien pohjalla on usein satu tai tarina, joka kuljettaa eteenpäin. Muusikkojen esittämien kappaleiden väleissä kuulijat saavat tehdä tarinaan sopivia äänimaisemia sekä pääsevät laulamaan ja tanssimaan.

Konserteissa yleisökin pääsee kokeilemaan soittimia. Jos halutaan että jokainen osallistuja saa soittaa, yleisömäärä on rajattava noin 80 ihmiseen.  Konsertteja voidaan tehdä myös suuremmille yleisöille, mutta silloin vain osa pääsee kokeilemaan instrumenttaja. Konsertin jälkeen voi tosin olla vapaa soitinkokeiluosuus niille, jotka eivät itse setin aikana saaneet soitinta käteensä. Kerro tästä toiveesi!

Linkeistä löytyy eri ikäisille valmiita konserttikokonaisuuksia, ja uusia muokkaamme aina kysyttäessä. Ota yhteyttä niin ideoidaan teille paras kokonausuus! Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano, Kihniö)
Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Muu Pirkanmaa ja Tampere)

Vuoden 2020 ohjelmisto:

SOTKAN MUNASTA MAAILMA

Monitaiteisessa Sotkan munasta maailma esityksessä sukelletaan runolaulun ja Kalevalan maailmaan. Esityksessä kuullaan laulettuna tarinoita maailmansynnystä, vanhoista suomalaisista sankareista ja sukelletaan myyttiseen metsään, joka on täynnä salaperäistä elämää. Lauletut runot heräävät kuvina elämään lavalla esityksen aikana tehdyllä live-piirustuksella. Kuvataiteiljan lavalla tekemä kuvitus heijastetaan videotykin kautta suurelle valkokankaalle. Esityksessä yhdistyvät vanhat runolaulutekstit ja Itä-meren alueen musiikki uuteen esitystapaan. Musiikissa perinnesoitinten soitto yhdistyy loopper-efektejen käyttöön ja kuvituksessa käytetään apuna monenlaista tekniikkaa.  Esitys on Uulun tyyliin osallistava, yleisö pääsee mukaan laulamaan runolaulua, sekä piirtämään tarinaa suurelle paperille. Esityksen aikana syntynyt piirustus jää esityspaikkaan muistoksi esityksestä. Muusikot: Petra Käppi ja Joonas Ojajärvi Kuvataiteilija: Petri Seppä

Muusikot: Petra Käppi ja Joonas Ojajärvi Kuvataiteilija: Petri Seppä

Soveltuu 5 vuodesta ylöspäin kaiken ikäisille. Yhden konsertin hinta on 600 euroa plus alv 10 % ja matkakorvaukset.

 

MATKUSTAN YMPÄRI MAAILMAA

“Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan!” Tämä vanha tuttu lastenlaulu vie yleisön matkalle muusikoiden kanssa. Kaikista maista, joissa konsertissa vieraillaan, opitaan tervehdys, uusi laulu ja löydetään joku jännittävä soitin. Tere! Bonjour! Jambo! Lähde mukaan matkalle! Konsertti soveltuu erityisen hyvin erilaisten kielisuihkujen ja kielikylpyjen yhteyteen, konsertissa kuulee lauluja eri kielillä ja eri kielistä myös opetellaan joitain sanoja konsertin aikana.

Konsertista esitetään vuonna 2019 uutta versiota osittain uusituilla matkakohteilla ja lauluilla. Matkakohdemaita vuonna 2019 ovat Viro, Ruotsi, Ranska, Venäjä, Usa, Brasilia, Turkki ja Tansania. Näistä maista aina viidessä tai kuudessa keritään käydä yhdessä konsertissa. Tilaaja saa vaikuttaa itse matkakohteiden valintaan. Konsertista voidaan esittää myös nuorille tai ikäihmisille sovellettua versiota, jossa kuullaan tietoa soittimista ja musiikkikulttuureista ja tietysti nautitaan musiikista!

  • “Tässä konsertissa aikuisetkin oppivat tosi paljon, mahtavaa!” (Esimerkki saamastamme palautteesta aikuiselta.)
  • Tää oli kyllä tosi kivaa! Parasta oli, kun sai soittaa mukana! (Esimerkki lapsen konserttipalautteesta.)

Soveltuu parhaiten 3-8 vuotiaille.  Kesto 60 min. Kaksi esiintyjää, hinta 300-450 € + matkat (konsertin alv 10% ).

ALUSSA OLI LAULU

Etnomusikologi Jutta Juurisävel sukeltaa urheilijaystävänsä Teppo Läpyn kanssa tutkimaan taikalaatikon uumenia.

Löytyy laulu ja soitin jos toinenkin -ja myös monen monta tarkoitusta ja syytä siihen, miksi jokaisessa maailmankolkassa ihmisääni on niin tärkeä! Läpyt sille!
Monipuolinen konsertti -laaja-alainen, maailman eri kolkilta musiikkitietoutta- useita eri soittimia- lapset olivat osallisia koko ajan- taitavat esiintyjät -huumoria taiteen tekemisen keskellä (konserttiarvio, rehtori 2018)

Konsertti sopii koko perheelle vauvoista vaareihin, settiä muutetaan ikärakenteen mukaan. Yleisö pääsee laulamaan, rytmittämään ja kokeilemaan soittimia esityksen aikana.  Hinta 300-450 euroa plus matkat (konsertin alv 0% ). Voidaan toteuttaa myös työpajana eri ikäryhmille.

AAVA -veden kiertokulku
Konsertista on kaksi versiota: näytelmällinen setti alakouluille ja ilman näytelmää esitettävä päiväkoteihin ja yläkouluihin/lukioihin. Hinta 350e + alv +matkat. Kaksi ohjaajaa, kesto noin 45 min. 
Alakoulut, näytelmällinen konsertti:
Etnomusikologi Jutta Juurisävel seikkailee keihääheittäjäystävänsä Teppo Läpyn kanssa hydrologisen kiertokulun maailmassa! Divetymonoksidi on taatusti vaarallista ja vesijalanjälki… öhm, mikä se nyt olikaan? Mukana on perinnesoittimia kuudesta eri maasta, ja konsertin aikana myös yleisö pääsee niitä kokeilemaan laulamisen, rytmityksen ja liikkeen lomassa.
Läpyn paikka!
Päikyt ja yläkoulut: 
AAVA -veden kiertokulku
Aava vie hydrologien kierron pyörteisiin, ulapalle, jäätikölle, sädemetsään, suolle, joen varrelle! Konsertissa yleisö pääsee tutustumaan paitsi veden kiertokulkuun, myös veden äärellä asuvien kansojen musiikkiin.
Setin aikana osallistujista tulee myös osa bändiä, sillä laulun, rytmityksen ja liikeen lomassa päästään myös kokeilemaan itse soittimia.

KIELI POSKESSA

Pöllö istuu puussa -mutta ei kauaa! Postiin kolahtanut hääkutsu vie siivekkään lentelemään ympärin Eurooppaa ja kutsumaan koolle vanhoja kavereita eri maista. Matkalla opitaan tervehdyksiä, numeroita ja värejä eri kielillä siinä missä soitetaan eri maiden perinnesoittimiakin. Ei kun vankkurin kyytiin ja menoksi!

Wow, mikä konsertti! Siinä virkistyi aikuiset ja lapset.  Kiitos tätä lisää! Tuli tietoa ja elämystä, osallistumista ja iloa. (Mikkeli 2019, päiväkoti)

Hinta 350e+matkat, Kaksi ohjaajaa, suositusikä 0-10 vuotta, kesto noin 45 min. 

YHDESSÄ! on vauvaperheiden oma setti!

Uulun muusikot ja sosiaalisen sirkuksen ammattilaiset laittoivat hynttyyt yhteen ja tekivät konsertin, jossa vauva ja vauvan lähipiiri (vanhemmat, sisarukset, kummit, mummit ja muut tärkeät ihmiset) saavat tehdä ja olla yhdessä!

Matkalla karhun syntymäpäiväjuhlille pääsee niin soittamaan, laulamaan, liikkumaan kuin kokeilemaan sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. Ei vaadi ennakko-osaamista, mukaan voi tulla jo ihan pienenkin vauvan kanssa. Yhdessä olemme kaikki enemmän!

Kolme ohjaajaa, kesto noin 40 min. Hinta 450e+alv+matkat. Vaatii tilan, jossa on vapaa lattia, ei sovi auditorioihin tai muihin tiloihin joissa on kiinteä katsomo. HUOM! Lattialle tarvitaan tilaajan puolelta jumppa/räsymattoja joiden päällä vauvat voivat makoilla. 

IKÄIHMISTEN SETIT

Uulu keikkailee paljon myös palvelutaloissa ja vanhainkodeissa. Myös näissä konserteissa yleisö saa laulaa, tanssia ja soittaa mukana oman jaksamisensa mukaan. Sopii myös vuodepotilaille!

Rempseä meno ja ennakkoluuloton soitinten ja musiikkityylien esittely on tuonut monesta konsertista huippuarviot.

Valmiita settejä ovat mm. Säveliä Suomesta, Aava ja Matkustan ympäri maailmaa. Pääasiassa mukana on aina kaksi muusikkoa, kesto noin 45 minuuttia, hinta 350e. Pyydä oma, räätälöity tarjous!

*Miten asukkaamme hymyilivät! Tuskin kukaan meistä koskaan on ollut näin erilaisessa konsertissa tai edes nähnyt tuollaisia soittimia. Puhumattakaan niiden soittamisesta!  Attendo Ankkuri, Raahe 2018

*Täyden kympin setti! Sopiva asiakaskunnalle, kaikki nauttivat! Piippurannan klubi, Jyväskylä 2018

*Olitte kyllä vuoden piristys! Mikä ammattitaito, wau, kiitos. Esperi Care Teponkartano, Nurmo 2018