Työpajat ja satuseikkailut

Uulun työpajoissa tutustutaan eri maiden musiikki- ja tanssikulttuureihin, kokeillaan soittimia, lauletaan, kerrotaan tarinoita, tehdään itse omia sävellyksiä ja äänimaisemia. Jokainen saa kokea onnistumisen riemua ja olla lahjakas omalla tavallaan.

Satuseikkailut ovat Uulun toiminnallinen ja elämyksellinen tapa tutustua erilaisiin musiikkikulttuureihin. Satuseikkailuissa ohjaajat johdattavat osallistujat tarinan avulla tutustumaan vieraisiin soittimiin, lauluihin ja tansseihin. Osallistujat pääsevät soittamaan uusia soittimia ja oppivat erilaisia rytmejä, lauluja ja tanssiaskelia. Satuseikkailuihin mahtuu kokonaisuudesta riippuen 30-50 henkilöä.

Uulu järjestää työpajoja ja satuseikkailuja vauvoista vaareihin, niin pienille kuin isommille ryhmille. Melkein mikä tahansa kokonaisuus on muokattavissa toisen ikäisille kuulijoille, vaikka monissa pajakuvauksissa mainitaan erikseen, mille ikäryhmälle paja sopii parhaiten. Laita meille tarkempi viesti ryhmäsi iästä ja halutusta pajasta, niin katsotaan millainen sisältö olisi teille paras. Räätälöimme mielellämme jokaiselle tilaajalle juuri sopivan kokonaisuuden!

Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Työpajoista ja satuseikkailuista Uulussa vastaavat

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano ja Kihniö)
tai Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Tampere ja muu Pirkanmaa)

Siinä oppi mestarilta kisälli tekemisen kautta. Ohjaaja sai kaikki kolmevuotiaat kiinnostumaan ja mukaan musiikkiin. Ihana työpaja. Onneksi sain olla mukana ja kokea tämän lasten riemun. Lisäksi sain omatekoisen laulun sanat ja nuotit, että voimme laulaa laulua vielä jälkeenpäinkin 🙂
Päiväkodin työntekijä
Uulu-projektissa kivaa oli oman laulun tekeminen, erikoisten soittimien kokeilu ja esiintyminen koulun juhlassa. Oli mahtavaa päästä itse tekemään laulun sanoja omista aiheista!
Vilppulankosken koulun oppilaat

Työpajat vuonna 2020

biisinikkarit-työpajaBiisinikkarit-työpaja

Tämä työpaja on Uulun kaikkien suosituin työpaja, se toimii hyvin kouluissa, mutta myös esimerkiksi aikuisten Tyky-päivissä tai erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa. Pajassa nikkaroidaan oma kappale, johon tehdään tietysti myös sanat, sävel ja sovitus. Työpajassa pääsee kokeilemaan myös soittimia eri puolilta maailmaa. Kappale harjoitellaan esityskuntoon ja lopuksi nauhoitetaan demo muistoksi työpajasta. Ryhmä saa muistoksi äänitteen tehdystä laulusta työpajan jälkeen. Työpaja toimii myös nonstop-pisteenä erilaisissa tapahtumissa.

3–100-vuotiaille. Korkeintaan 35 osallistujaa, kesto 60–90 minuuttia. 1–2 ohjaajaa, hinta 100–250 euroa + matkat +alv 24 %.

Kuuntele työpajoissa tehtyjä lauluja Uulun Soundcloud-tililtä.

Kuuntele lasten kanssa tehty kappale Minä Tykkään! Biisinikkarit-orkesterin esittämänä

soitinrakennustyöpajaSoitinrakennustyöpaja

Soitinrakennustyöpajoissa rakennetaan Juhana Nyrhisen johdolla vanhoja suomalaisia paimensoittimia, kuten julmuja, pärriä, soropillejä, pajupillejä tai pitkähuiluja suomalaisista luonnonmateriaaleista. Pajoihin on mahdollista yhdistää materiaalien keräämistä luonnosta.

Soittimia voidaan rakentaa myös kierrätysmateriaaleista, jolloin asiakas pääsee suunnittelemaan oman soittimensa maailman soitinrakennusperinteiden avulla. Minkälaisen soittimen voi rakentaa naarmuuntuneista cd-levyistä, pyykkitelineestä tai imurista? Näissä työpajoissa saa käyttää mielikuvitusta ja oppilaat pääsevät todellakin toteuttamaan itseään!

6–100-vuotiaille. Korkeintaan 30 osallistujaa, kesto 60–180 minuuttia. 1 ohjaaja, hinta 150–400 euroa + matkat +alv 24 %. Pajoja voi sisällön mukaan pitää tavallisessa luokkatilassa, puukäsityöluokassa tai ulkona. Omien tarvikkeiden ja työkalujen tuomisesta tulee keskustella pajatilausta tehtäessä. Normaalisti työpajojen ohjaaja tuo tarvikkeet ja työkalut mukanaan.

Rytmikylvyt vauvoille ja päiväkoti-ikäisille

Rytmikylpy-työpaja on nimensä mukainen! Iloista ja rytmikästä tanssia, loruja ja lauluja tarjoillaan pienille ihmisille sopivina annoksina. Rytmikylvyissä lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia rumpuja ja tunnustelemaan niiden kalvojen värinää, mikä on monesta pienestä ihmisestä kerrastaan vastustamattoman hauskaa! Työpaja on  tarkoitettu vauvoille ja taaperoille vanhempineen ja soveltuu hyvin myös päiväkoteihin pienimpien lasten ryhmiin. 3-6 vuotiaille päiväkoteihin voi tilata myös Matkustan ympäri maailmaa-musiikkituokion. Tässä tuokiossa laulut, leikit ja soittimet eri puolelta maailmaa tempaavat kaikki mukaansa soittamaan ja laulamaan.

Korkeintaan 30 osallistujaa. Kesto 30-45 min, yksi ohjaaja, hinta 100 euroa  + matkat + alv 24%.

 

 

Tansanilaisen musiikin ja tanssin työpaja

Työpajassa sukelletaan tansanialaisen perinnemusiikin pariin rumpujen, sormipianojen, laulun ja tanssin avulla. Tansaniassa kouluissa lapsille opetetaan paljon perinteisiä lauluja ja rytmejä. Uulun työpajassa suomalaiset koululuokat pääsevät hetkeksi tansanialaiselle musiikkitunnille ja p