Työpajat ja satuseikkailut2018-08-30T12:51:03+00:00

Työpajat ja satuseikkailut

Uulun työpajoissa tutustutaan eri maiden musiikki- ja tanssikulttuureihin, kokeillaan soittimia, lauletaan, kerrotaan tarinoita, tehdään itse omia sävellyksiä ja äänimaisemia. Jokainen saa kokea onnistumisen riemua ja olla lahjakas omalla tavallaan.

Satuseikkailut ovat Uulun toiminnallinen ja elämyksellinen tapa tutustua erilaisiin musiikkikulttuureihin. Satuseikkailuissa ohjaajat johdattavat osallistujat tarinan avulla tutustumaan vieraisiin soittimiin, lauluihin ja tansseihin. Osallistujat pääsevät soittamaan uusia soittimia ja oppivat erilaisia rytmejä, lauluja ja tanssiaskelia. Satuseikkailuihin mahtuu kokonaisuudesta riippuen 30-50 henkilöä.

Uulu järjestää työpajoja ja satuseikkailuja vauvoista vaareihin, niin pienille kuin isommille ryhmille. Melkein mikä tahansa kokonaisuus on muokattavissa toisen ikäisille kuulijoille, vaikka monissa pajakuvauksissa mainitaan erikseen, mille ikäryhmälle paja sopii parhaiten. Laita meille tarkempi viesti ryhmäsi iästä ja halutusta pajasta, niin katsotaan millainen sisältö olisi teille paras. Räätälöimme mielellämme jokaiselle tilaajalle juuri sopivan kokonaisuuden!

Uulun keikkamatkat kuljetaan vähäpäästöisillä autoilla, joten Uulun esityksen tilaaminen on myös ympäristöystävällinen valinta.

Työpajoista ja satuseikkailuista Uulussa vastaavat

Henna Leisiö / 044 524 5693 / henna (at) uulu.fi (valtakunnallinen myynti sekä Pirkanmaalta Akaa, Parkano ja Kihniö)
tai Petra Käppi / 050 308 4291 / petra (at) uulu.fi (Tampere ja muu Pirkanmaa)

Siinä oppi mestarilta kisälli tekemisen kautta. Ohjaaja sai kaikki kolmevuotiaat kiinnostumaan ja mukaan musiikkiin. Ihana työpaja. Onneksi sain olla mukana ja kokea tämän lasten riemun. Lisäksi sain omatekoisen laulun sanat ja nuotit, että voimme laulaa laulua vielä jälkeenpäinkin 🙂
Päiväkodin työntekijä
Uulu-projektissa kivaa oli oman laulun tekeminen, erikoisten soittimien kokeilu ja esiintyminen koulun juhlassa. Oli mahtavaa päästä itse tekemään laulun sanoja omista aiheista!
Vilppulankosken koulun oppilaat

Työpajat vuonna 2018

biisinikkarit-työpajaBiisinikkarit-työpaja

Pajassa nikkaroidaan oma kappale, johon tehdään tietysti myös sanat, sävel ja sovitus. Omaa musiikkia luodaan etnisillä soittimilla. Kappale harjoitellaan esityskuntoon ja lopuksi nauhoitetaan demo muistoksi työpajasta. Koululuokka saa oman biisinsä mukaan mp3-äänitteenä tai cd-levyllä. Työpajoissa tehdyt kappaleet voivat myös päätyä Uulun Biisinikkarit-orkesterin ohjelmistoon, jolloin ne jäävät elämään Uulun keikoille sekä joskus jopa levylle.

Info

3–100-vuotiaille. Korkeintaan 35 osallistujaa, kesto 60–90 minuuttia. 1–2 ohjaajaa, hinta 150–250 euroa + matkat +alv 24 %. Paja pidetään luokassa, ohjaaja tai ohjaajat tuovat mukanaan kaikki tarvittavat välineet ja soittimet.

Kuuntele lasten kanssa tehty kappale Minä Tykkään! Biisinikkarit-orkesterin esittämänä

soitinrakennustyöpajaSoitinrakennustyöpaja

Soitinrakennustyöpajoissa rakennetaan Juhana Nyrhisen johdolla vanhoja suomalaisia paimensoittimia, kuten julmuja, pärriä, soropillejä, pajupillejä tai pitkähuiluja suomalaisista luonnonmateriaaleista. Pajoihin on mahdollista yhdistää materiaalien keräämistä luonnosta.

Soittimia voidaan rakentaa myös kierrätysmateriaaleista, jolloin asiakas pääsee suunnittelemaan oman soittimensa maailman soitinrakennusperinteiden avulla. Minkälaisen soittimen voi rakentaa naarmuuntuneista cd-levyistä, pyykkitelineestä tai imurista? Näissä työpajoissa saa käyttää mielikuvitusta ja oppilaat pääsevät todellakin toteuttamaan itseään!

Info

6–100-vuotiaille. Korkeintaan 30 osallistujaa, kesto 60–180 minuuttia. 1 ohjaaja, hinta 150–400 euroa + matkat +alv 24 %. Pajoja voi sisällön mukaan pitää tavallisessa luokkatilassa, puukäsityöluokassa tai ulkona. Omien tarvikkeiden ja työkalujen tuomisesta tulee keskustella pajatilausta tehtäessä. Normaalisti työpajojen ohjaaja tuo tarvikkeet ja työkalut mukanaan.

uulu vauvaRytmikylvyt vauvoille ja päiväkoti-ikäisille

Rytmikylpy-työpaja on nimensä mukainen! Iloista ja rytmikästä tanssia, loruja ja lauluja tarjoillaan pienille ihmisille sopivina annoksina. Rytmikylvyissä lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia rumpuja ja tunnustelemaan niiden kalvojen värinää, mikä on monesta pienestä ihmisestä kerrastaan vastustamattoman hauskaa! Työpaja on erityisesti tarkoitettu vauvoille ja taaperoille vanhempineen, mutta soveltuu myös päiväkotityöpajaksi.

Info

Korkeintaan 30 osallistujaa. Kesto 30-45 min, yksi ohjaaja, hinta 100 euroa  + matkat + alv 24%.

 

 

uulu kehtolauluKehtolaulupajat ja -konsertit

Uulun kehtolaulukonserteissa ja -työpajoissa vauvat ja vanhemmat sukeltavat kalevalaisten kehtolaulujen maailmaan. Konserteissa päästään kuulemaan vähemmän tunnettuja kalevalaisia kehtolauluja, joita säestetään perinteisillä suomalaisilla soittimilla, kuten kanteleella, jouhikolla, kehärummulla ja munniharpulla. Lauluja kuvitetaan pienillä koreografisilla elementeillä.

Kehtolaulutyöpajoihin voi osallistua koko perhe. Vanhemmat voivat myöhemmin käyttää kehtolauluja nukuttaessaan lastaan. Työpajoissa opetellaan tekemään myös omia sanoja kalevalamittaan ja näin jokainen voi sanoittaa laulun omalle lapselleen.

Info

Pajat: Korkeintaan 30 osallistujaa (osallistuja = vauva + vanhempi). Kesto 45 min, yksi ohjaaja, 100 euroa + matkat + alv 24 %. Työpajoihin tarvitaan tila, jossa on helppo keskittyä. Tila on siis saatava rauhoitettua esimerkiksi läpikululta.
Konsertit: Kesto 45 min, korkeintaan 100 osallistujaa, kaksi soittajaa, 460 euroa (alv 0 %) + matkat. Konsertteihin tarvitaan sali ja sinne kuuntelijoille mieluummin istumatyynyt tai patjat kuin tuoleja ja penkkejä.

 Alussa oli laulu

Joka puolella maailmaa laulu on, ja on ollut, erittäin tärkeä musiikin muoto. Laulettu on kaikista mahdollisista asioista sekä yhdessä että erikseen. Eri puolilla maailmaa laululla on ollut myös paljon muita merkityksiä kuin pelkkä hauskanpito.

Laululla on parannettu, nukutettu, iloittu, surtu, pidetty yhteyttä ihmisiin ja henkiolentoihin. Työpajsssa kuljetaan tarinan mukana maailmalla ja tavataan laulajia, lauluja ja soittimia. Setti taipuu hyvin myös konsertiksi!

info
Työpaja/konsertti kaiken ikäisille. Yksi ohjaaja, hinta 100e+alv+matkat (paja) tai 300-450e (konsertti). Työpajaversioon mahtuu 30 osallistujaa.

Satuseikkailut

Chiwele ja jättiläinen

Chiwele ja jättiläinen on perinteinen satu itä-Afrikasta. Tässä satuseikkalussa lapset pääsevät soittamaan erilaisia afrikkalaisia soittimia ja laulamaan sekä tanssimaan. Samalla selviää, kuinka neuvokas Chiwele-poika ja hänen isoäitinsä onnistuvat puijaamaan metsässä asuvaa pelottavaa jättiläistä.

Info

Satuseikkailut soveltuvat parhaiten 0-7 vuotiaille. Seikkalemaan mahtuu mukaan maksimissaan 35 lasta. Hinta on 100-150 euroa + alv + matkat. Kesto noin 45 minuuttia.

Tapiolassa

Metsämusiikin työpaja on täynnä taikaa! Uulu-14

Tapion tantereille kuljetaan hentojen metsänhenkien, veden asukkaiden, iloisten menninkäisten ja salaperäisten maahisten avulla. Metsänjumalaa ei ole helppoa tavata: tarvitaan kutsuhuutoja, laululoitsuja, apua eläimiltä ja lukemattomilta metsän antimista tehdyiltä soittimilta. Paja etenee tarinan avulla esitellen osallistujille palan muinaissuomalaista maailmaa, jossa väki voitiin kesyttää ja onni taata vain musiikin avulla. Lepy lehto, kostu korpi, taivu ainoinen Tapio…

Info

Yli 3-vuotiaille. Ryhmään mahtuu korkeintaan 40 osallistujaa. 1 ohjaaja, kesto 45 minuuttia. Hinta 100-150 euroa + alv + matkat. Tilaksi sopii päiväkodin sali tai luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja. Paja on mahdollista toteuttaa myös ulkona metsässä.

Tarina Wampuhelmistä

Tarina Wampuhelmistä kuljettaa osallistujat musiikin ja tanssin avulla Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen pariin. Irokeesi-kansaan kuulunut tyttö kohtasi eräänä päivänä suolla jättimäisen, myyttisen linnun. Miten Irokeesit päätyivät sopimaan riitansa naapuriheimon kanssa ja millaisia rikkauksia linnun voittaminen mahtoikaan heille tuoda?

Satuseikkailut soveltuvat parhaiten 0-7 vuotiaille. Seikkailemaan mahtuu mukaan maksimissaan 35 lasta. Hinta on 100-150 euroa + alv + matkat. Kesto noin 45 minuuttia. 

Lönnrotin matkassa

Pajassa tutustutaan Kalevalan syntyyn aikana, jolloin Lönnrot on jo tehnyt muutaman matkan ja lähtee keräämään lisäaineistoa teokseensa. Toinen pajan ohjaajista on itse Elias, joka aikakoneella siirtää lapset 1830-luvulle. Lapset kulkevat Lönnrotin mukana Vuokkiniemellä tapaamassa Lönnrotin tuttavia kuten Elsa-mummoa. Runolaulun ja sitä seästäneiden soittimien lisäksi tutustutaan paimentorvia soittavaan Faina-tyttöön. Mutta mitenkä se tuohinen aikakone mahtaakaan toimia, kuinka päästään takaisin nykyaikaan?

Satuseikkaulu 5-7-vuotiaille. Max 40 lasta, kesto 60 min. Kaksi ohjaajaa, hinta 300 € + alv 24 %. Tilaajan puolelta hankittava jokaista lasta varten yksi A4-arkki ja värikynä (värillä ei väliä). Tilaksi sopii luokkahuone, jossa ei ole pulpetteja tai jumppasalin puolikas. Olemme mieluummin luokassa kuin salissa, koska yleensä kaikuva sali hajottaa ääntä ja siten myös lasten huomiota. Luokan kokoisessa tilassa on helpompi keskittyä.

Antero kouluttajana

Jutta ja aikakone

Etnomusikologi Jutta Juurisävel nappaa osallistujat mukaansa aikamatkalle muinaiseen Kiinaan! Tutkimusryhmä pääsee kynineen, papereineen ja kielenkääntöappseineen keisarilliseen palatsiin ja sieltä riisinviljeliän kanssa katsomaan Peking-oopperaa. Keisaria ja hänen tiikereitään kannattaa ehkä hieman varoa, muta aikakone pelastaa tiukan paikan tullen! Ja lopussa saa katsoa taikapeiliin…

Satuseikkailu 5-8-vuotiaille. Seikkalemaan mahtuu mukaan maksimissaan 35 lasta.  Kaksi ohjaajaa, hinta 300 euroa + alv + matkat, kesto 60 minuuttia. Osallistujille tarvitaan jokaiselle mukaan A4-kokoinen paperi sekä kynä. Tilaksi soveltuu parhaiten luokkahuone josta on poistettu pulpetit tai päiväkodin/ tai muu pieni ja kaiuton sali.