- Etusivu
- Musiikkikoulu
- Opettajat 2024–2025
Opettajat 2024–2025
Lari Aaltonen
FM Lari Aaltonen opettaa Musiikkikoulu Uulussa sitarin soittoa. Hän on opiskellut tätä pohjoisintialaista taidemusiikki-instrumenttia Nepalissa vuosina 1999, 2003 ja 2006 sekä Rotterdamin konservatoriossa vuonna 2000, opettajinaan Gyanu Radha Gorkhali, Steven Landberg sekä Pandit Budhaditya Mukherjee.
Lari on koulutukseltaan etnomusikologi ja luennoinut mm. eteläaasialaisista musiikkikulttuureista Suomessa ja ulkomailla. Sitaria hän soittaa esimerkiksi yhtyeissä Shankara, Shava ja Sitar Heroes sekä useilla eri artistien levyillä ja televisiossa.
Yhteystiedot: lari.aaltonen@uulu.fi, 050 383 4193
Terho Asikainen
Terho Asikainen on musiikkipedagogi, joka on valmistunut Karelia-ammattikorkeakoulun kansanmusiikin linjalta ja on opiskellut puolen vuoden ajan myös Norjassa Ole Bull -akatemiassa. Hänen erityisalaansa ovat suomalainen ja skandinaavinen musiikkiperinne. Asikainen on soittanut mm. yhtyeissä Petty Pilgrims, Rälläkkä, Kiviveneh ja Duo Naapurit.
Yhteystiedot: terho.asikainen@gmail.com, 050 517 8243
Iago Castro Pérez
Iago on galicialainen sellisti ja sellonsoiton opettaja. Hän on opiskellut Coruñan konservatoriossa ja viimeisteli akateemiset sellonsoiton opintonsa Liceun konservatoriossa Barcelonassa. Hän on monipuolinen muusikko, jolla on kokemusta erityisesti klassisesta musiikista, mutta myös jazzista, popista ja rock-musiikista. Iagon pedagogiikka perustuu Gordonin musiikin hahmotuksen teoriaan.
Iago on toiminut sellonsoiton opettajana Galician sinfonisen orkesterin sosiaali-projektissa vuosina 2012–2019. Hän on toiminut muusikkona, sovittajana ja perustajana mm. Brigantia triossa sekä Flutello Eventossa.
Iago is a galician cellist and teacher. He studied at High Conservatory of Music in A Coruña, and finished his academic chelistic training at the Liceu Conservatory in Barcelona. He is a versatile musician with experience mainly in classical music, and also jazz, pop and rock music. As a teacher, he is certified in Gordon’s Music Learning Theory in its application for musical instruments.
He has been a cello teacher in the social project of the Galician Symphony Orchestra from its beginning in 2012, until its disappearance in 2019. He has been a cellist, arranger and co-founder of the Brigantia Trio and Flutello Eventos.
Email: iagocp85@gmail.com
Paloma Catalá-Parga
Music play school with E. Gordon pedagogy
Musiikkikoulu Uulun "Musiikki, minun äidinkieleni" -muskarin ja espanjankielisen Soitinmuskarin opettaja Paloma on musiikkipedagogi ja muusikko, jolla on vahva koulutus E. Gordonin musiikkikasvatuksen menetelmiin. Paloma on halunnut tuoda tämän vahvasti aisteihin ja liikkeeseen perustuvan pedagogiikan myös Musiikkikoulu Uulun lapsille ja heidän vanhemmilleen. Puoliksi valencialainen ja puoliksi galicialainen Paloma on valmistunut huilunsoitto pääaineenaan ESMUC (Escola Superior De Musica De Catalunya) Barcelonasta. Paloma toimii myös Tampere Flute festivaalin lastenohjelman tuottajana.
Music School Uulu's "Musiikki, minun äidinkieleni" and the Spanish-language "Soitinmuskari" teacher Paloma is a music pedagogue and musician with strong training in E. Gordon's music education methods. Paloma wanted to bring Gordon pedagogy, which is strongly based on the senses and movement, to the children of Music School Uulu and their parents as well. Half-Valencian and half-Galician, Paloma graduated from ESMUC (Escola Superior De Musica De Catalunya) in Barcelona, as flute as a major subject. Paloma also works as the producer of the Tampere Flute festival's children's program.
Email: paloma.catala.parga@gmail.com
Nina Kaitaranta
Nina Kaitaranta (musiikkipedagogi amk) opettaa Uulussa laulua. Nina on opettajana innostava ja motivoiva ammattilainen joka nostaa oppilaan vahvuuksia esiin kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Oppilaan tarpeista ja kiinnostuksesta riippuen tunneilla syvennytään laulutekniikkaan, tulkinta- ja esiintymistaitoihin, eri rytmimusiikkityylien ominaispiirteisiin tai vaikkapa omien biisien tekemiseen. Opetustyön rinnalla Nina julkaisee omalla nimellään musiikkia.
Yhteydenotot: nina.kaitaranta@gmail.com
Pekko Käppi
Esittely tulossa.
Opettajana: Pekko Käpin yhtyekurssi 2024
Petra Käppi
FM Petra Käppi on tansanialaiseen perinnemusiikkiin ja suomalaiseen vanhaan perinteeseen erikoistunut esiintyjä ja muusikko. Petra Käppi tekee pääasiassa työtä lastenkulttuurin saralla Kulttuuriosuuskunta Uulussa monitaiteellisissa ja monikulttuurisissa toiminnallisissa konserteissa ja työpajoissa, joissa yhdistyy musiikki, tanssi ja teatteri. Petra Käpin instrumentteja ovat laulun lisäksi piano, harmooni, pienkanteleet ja tansanialainen sormipiano. Tämän lisäksi hän soittaa erilaisia perkussiota, ukelelea sekä joitain kansanpuhaltimia. Musiikkikoulu Uulussa Petra ohjaa muskareita vauvoille ja taaperoille sekä pitää soitinmuskareita. Vuonna 2020 Petra Käppi toteutti Pikku kakkoselle vauvoille ja taaperoille tarkoitetus Soiva syli -audiosarjan.
Petra Käppi on koulutukseltaan (FM) etnomusikologi. Pedagogisia opintoja on kertynyt Tampereen yliopistolta ja Sibelius-Akatemian kansanmusiikipedagogiikan täydennyskoulutusopinnoista. Lisäksi Petra on opiskellut erityistä tukea tarvitseville lapsille suunnattua pedagogiikkaa useissa koulutuksissa. Petran tapaan opettaa musiikkia vaikuttavat myös monivuotiset Tansanian opintomatkoilla hankitut tiedot ja taidot tansanialaisesta perinnnemusiikkista ja -tanssista. Petra on opiskellut musiikkia Bagamoyossa mm. kuuluisan Zawosen muusikkosuvun opissa.
Yhteystiedot: petra@uulu.fi, 050 308 4291
Simo Laihonen
Simo Laihonen opettaa perinteisiä käsin soitettavia rumpuja ja lyömäsoittimia. Hän soittaa monenlaista musiikkia eri yhtyeissä sekä teatteri- ja performanssitaiteen parissa. Ominta aluetta hänelle on tyyli-käsitteistä vapaa intuitiivinen musiikki, joka ilmentyy mm. maapallon alkuperäisissä perinteissä. Opetustyön keskiössä hänellä on tähän perustuva vapauttava tapa lähestyä soittamista luonnollisen nautinnon kautta. Laihonen on opiskellut musiikkia ja parantamisperinteitä mm. Yhdysvalloissa ja Intiassa.
Yhteystiedot: simo.laihonen@gmail.com, 050 305 8758
Marko Niittymäki
FM ja YAMK-musiikkipedagogi Marko Niittymäki on muusikko ja soitonopettaja, joka on työskennellyt opettajana 2000-luvun alusta Pirkanmaan eri musiikkioppilaitoksissa. Hänen pääinstrumenttinsa ovat kitarat ja banjo. Myös ukulele ja mandoliini ovat monipuolisesti kielisoitinmaailmasta viehättyneen muusikon tärkeitä soittimia. Opetusta hän on antanut näissä soittimissa yksityisoppilaille, ryhmille ja erilaisille orkestereille. Yliopisto-opinnot, pääaineenaan etnomusikologia, ovat antaneet hänelle laaja-alaisen tavan ymmärtää musiikkitraditioita, jota hän pedagogiassaan soveltaa.
Yhteystiedot: marko.niittymaki@outlook.com, 050 404 5872
Silja Palomäki
MuM Silja Palomäki on valmistunut kansanmusiikkipedagogiksi Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2009 ja musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2016. Musiikin tuntiopettajana hän on toiminut vuodesta 2006 lähtien opetusalanaan mm. yksinlaulu, kuorot ja lauluryhmät. Hän toimii muusikkona mm. Juurikadun orkesterissa, Iskusävel-orkesterissa sekä Lakkautettu kylä -projektissa. Laulaja Silja Palomäen käsissä soivat myös ukulelet, harmoni, klarinetti, nokkahuilut ja pienkanteleet.
Silja Palomäki toimii myös musiikkikoulu Uulun rehtorina.
Yhteystiedot: rehtori@uulu.fi, silja.palomaki@gmail.com, 050 540 8872
Petra Poutanen
Petra Poutanen (MuM) on tamperelainen säveltäjä, muusikko ja kuoronjohtaja. Laulaja ja kanteleensoittaja Poutanen on tehnyt muusikon uraa mm. UTU -yhtyeen riveissä sekä sooloprojektillaan Pelkkä Poutanen.
Yhteystiedot: poutaspetra@gmail.com
Olli Sippola (ei opeta kevätlukukaudella 2025)
Musiikin maisteri (Kansanmusiikki)
Instrumentit: Viulu ja piano.
Erityisosaamisena pohjoismainen kansanmusiikki ja populaarimusiikki.
Yhteystiedot: olli.sippola@gmail.com