Hankkeet ja muu toiminta

Encounters – Kohtaamisia

Vuonna 2015–2017 kehitimme turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten yhteistä kulttuuritoimintaa Suomen kulttuurirahaston rahoittamassa Encounters – Kohtaamisia -hankkeessa. Hankkeeseen kuului musiikkityöpajoja alakouluikäisille lapsille, sirkus- ja taidetyöpajoja aikuisille, muskarituokioita vauva- ja taaperoikäisille lapsille vanhempineen sekä yhteisöllisiä ohjelmallisia tapahtumia. Valtakunnallinen toiminta suunnattiin paikkakunnille, joissa on yksi tai useampia vastaanottokeskuksia. Hankkeeseen kuului myös tutkimusta sekä taideohjaajien ja vapaaehtoisten koulutusta. Tutustu Encounters-hankkeeseen ja sen aikana koottuun metodipakettiin, jossa esitellään taiteen mahdollisuuksia kotouttavassa työssä.

Encounters-hankkeen käynnistys Etnosoissa

Tampere Filharmonian lapsiparkki

Laitetaanko aikuiset konserttiparkkiin, niin lapset pääsevät musisoimaan Uulun kanssa?

Kulttuuriosuuskunta Uulu on järjestänyt jo useamman vuoden ajan suosittua Tampere Filharmonian lapsiparkkia Tampere-talossa. Turvallisessa hoitopaikassa 3–12-vuotiaat lapset voivat nauttia omasta kulttuurielämyksestä, kun aikuiset viihtyvät illan konsertissa.

Edullisessa lapsiparkissa lapset pääsevät tutustumaan maailman eri musiikkikulttuureihin soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien avulla. Lapsista huolehtii aina vähintään kaksi ammattitaitoista ohjaajaa. Tarkemmat tiedot aikatauluista, hinnoista ja ohjeista Tampere-talon sivuilta.

Lapsia biisinikkari-työpajassa

Hyvinvointipalvelut

Neuvolatoiminta: Loruillen, Liikkuen, Laulaen

Uulu kiertää säännöllisesti Tampereen neuvoloissa minikokoisten asiakkaidensa luona. Kaksikuukautisryhmäneuvoloissa vedettävät LLL-työpajat käsittelevät rytmin, laulun ja leikin kautta tapahtuvaa arkipäivän kommunikaatiota vauvan ja vanhemman välillä. Suosittuja työpajoja toteutetaan vuosittain yli sata.

Kaikissa maailman kulttuureissa pienen vauvan ja lapsen kanssa lauletaan, lorutellaan, kutitellaan, hytkytellään, heijataan ja paijataan. Uulu on koonnut kattavan LLL-materiaalipaketin kansanlauluja, kehtolauluja ja laululeikkejä. Nämä tavallisten ihmisten laulamat laulut on tallennettu Tampereen yliopiston kansanperinnearkistoon ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkistoon. Materiaalipaketti on tuotettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen ja neuvoloiden kanssa.

Soutuleikki

Kehitysyhteistyö

Uulu on toteuttanut kaksi kehitysyhteistyöprojektia Tansaniassa: 1) Levytysprojekti Bagamoyossa 2) soitinkehitysprojekti Irimba 2.16. Levytysprojekti toteutettiin vuonna 2009 ja siinä Bagamoyossa asuvat muusikot saivat mahdollisuuden levyttää omaa musiikkiaan. Projekti julkaisi kolme levyä: Kibagamoyo Wabagamoyo, Fawose Five: Dunia ya Sasa sekä Ima Mw