Kulttuuriosuuskunta Uulu

Kulttuuriosuuskunta Uulu perehdyttää lapsia ja aikuisia Suomen ja maailman musiikkikulttuureihin soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien avulla. Järjestämme työpajoja ja konsertteja, ylläpidämme musiikkikoulua, tuotamme festivaaleja, julkaisemme levyjä, koulutammeesiinnymme ja välitämme esiintyjiä.

Uululaiset powwow-rummun ympärillä

Hankkeet ja uudet kulttuurialan palvelut

Uulu toteuttaa laajoja taide- ja kulttuurialan hankkeita. Vuonna 2015–2017 kehitimme mm. turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten yhteistä kulttuuritoimintaa Suomen kulttuurirahaston rahoittamassa Encounters-hankkeessa.

Meidät tunnetaan kulttuurialan palveluiden innovatiivisena kehittäjänä. Olemme vieneet palveluitamme muun muassa neuvoloihin ja vanhainkoteihin. Järjestämme Tampereen Filharmonian konserttien aikana lapsille ohjattua lapsiparkkitoimintaa.

Työpajat, kurssit, musiikkikoulu, festivaalit ja konsertit

Työpajamme ja kurssimme ovat tilattavissa tapahtumiin, kouluille, palvelutaloihin – oikeastaan mihin vain. Ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille musiikinystäville. Musiikkikoulumme antaa taiteen perusopetusta Tampereen Tammelassa.

Järjestämme vuosittain useita festivaaleja, kuten SÄV/SAN-festivaalia ja Etnosoi! Tampere -festivaalia. Uulun tuottama Taidebussi-minifestivaali vieraili päiväkodeissa, palvelutaloissa, toreilla ja kirjastoissa vuosina 2014 ja 2015.

Soittimet ja studiotilat

Hallussamme on yksi Suomen laajimmista soitinkokoelmista, johon olemme keränneet soittimia ympäri maailman. Käytämme soittimia työpajoissa ja esityksissämme. Soittimia on mahdollista vuokrata.

Meiltä voit myös hankkia soitinrakentaja Juhana Nyrhisen perinteisiä ja kokeellisia soittimia. Useasti palkittu Nyrhinen on yksi Suomen johtavista perinnesoitinten rakentajista. Nyrhisen tuotevalikoimaan kuuluvat perinteiset Metsän ääni -soittimet sekä nykyaikaa ja perinteitä yhdistelevät MÄSÄ Universe -soittimet.

Uulun Mehiläisstudiossa äänitetään menestyksekkäästi niin akustista herkistelyä, kokeellistä kolinaa kuin punkpläjäyksiä.

Miksi Uulu?

Tarjoamme välineitä ymmärtää musiikkia, muita taidemuotoja ja erilaisia kulttuureja. Puollamme jokaisen ihmisen oikeutta omanlaiseensa musikaalisuuteen ja sen kehittämiseen. Kaikkien palveluidemme perustana on pitkäjänteinen tuotekehitys sekä ammatillinen osaamisemme musiikin, etnomusikologian ja soitinrakennuksen aloilla.

Uulun koulutuspalvelut toteutetaan yhteistyössä Maailman musiikin keskuksen kanssa.

Uulu on palkittu toiminnastaan seuraavasti:

2018
• Etnogaala: Vuoden tuottaja.

Raati perusteli valintaansa näin: Vuoden tuottaja on ansioitunut kansan- ja maailmanmusiikin koulutuksen kehittäjänä. Heidän pitkäjänteinen työnsä ja laaja-alainen kansanmusiikkikentän palvelu on auttanut heitä vakiinnuttamaan asemansa yhtenä maamme merkittävistä kansan- ja maailmanmusiikin koulutusta järjestävistä organisaatioista. Heidän toimintansa on valtakunnallista, ammattimaista ja mikä tärkeintä, heidän koulutuksensa lähtee siitä, että jokainen ihminen on musikaalinen.

2015
• Opetus- ja kulttuuriministeriö: Lapsenpäivä-palkinto merkittävästä työstä taidekasvatuksen ja taideharrastamisen eteen

2014
• Lasten Tampere ry: Vuoden Veturi
• Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinto: Juhana Nyrhinen

2013
• Pirkanmaan taidetoimikunta: Kulttuurityön kunniamaininta

2012
• Mauno Riutun säätiö: Vuoden kädentaitaja Juhana Nyrhinen
• Fantasiakanteleen rakennuskilpailun ensimmäinen palkinto, Suomen kansanmusiikkiliitto: Juhana Nyrhinen

2009
• Pirkanmaan Taikalamppu ja Tampereen lasten ja nuorten palvelujen lautakunta: Lampun henki -palkinto ansioitumisesta lastenkulttuurin saralla (kehtolaulukonseptien kehittelystä)

2006
• Kansanmusiikin Keskusliitto: Vuoden Wäinö -tunnustus kansan- ja maailmanmusiikin innovatiivisesta koulutuksesta

Uulun yhteistyökumppanit

Maailman musiikin keskus
Tampere-talo
Lastenkulttuurikeskus Rulla
Rahvaanmusiikin kerho
Taite
Suomen etnomusikologinen seura
Kansanmusiikki-instituutti
Fest Afrika ry
Sisä-Suomen saamelaiset